RADET anunţă continuarea furnizării căldurii către populaţie ca urmare a scăderii temperaturii

Furnizarea agentului termic pentru căldura către populaţie va continua din cauza scăderii temperaturilor diurne, dar şi a prognozei pentru intervalul 24 - 27 aprilie, când minimele ar urma să fie de 7 - 8 grade Celsius, informează Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET).

249 afișări
Imaginea articolului RADET anunţă continuarea furnizării căldurii către populaţie ca urmare a scăderii temperaturii

RADET anunţă continuarea furnizării căldurii către populaţie ca urmare a scăderii temperaturii (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

RADET informează, miercuri, că va continua să furnizeze agent termic pentru căldura către populaţie, iar întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire către consumatorii Municipiului Bucureşti va fi făcută în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 - 06.00".

Sursa citată reaminteşte că furnizarea agentului termic pentru încălzire a fost deja oprită pentru imobilele în cazul cărora au fost depuse cereri din partea asociaţiilor de proprietari.

Potrivit RADET, pâna în prezent, în cadrul manevrelor pregătitoare pentru încheierea sezonului de încălzire 2014 - 2015 au fost oprite CET- urile Grozăveşti şi Progresul, consumatorii arondaţi acestor două centrale fiind preluaţi de celelalte CET- uri aflate în funcţiune.

"Reamintim cetăţenilor faptul că, individual, îşi pot opri sau regla căldura în apartamente, sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizării agentului termic în întregul imobil. În acest sens, dispeceratele RADET funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea acestor cereri", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind înregistrarea de temperaturi scăzute, miercuri şi joi, în toată ţara, atenţionând că în unele zone se va produce brumă, iar temperaturile vor fi apropiate de pragul de îngheţ.

ANM a informat că, începând de miercuri seară, de la ora 22.00, şi până joi, la ora 8.00, se vor înregistra temperaturi scăzute la nivelul întregii ţări.

"În intervalul menţionat, vremea va fi rece în toate regiunile. În Maramureş, Moldova, Transilvania, precum şi în zonele deluroase din celelalte regiuni şi izolat în restul teritoriului se va produce brumă, iar temperaturile vor fi apropiate de pragul de îngheţ", se arată în informarea meteorologică.

Meteorologii au mai arătat că vor fi condiţii de producere a brumei, dar pe arii restrânse, şi în noaptea de joi spre vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici