RADET ar putea opri săptămâna viitoare furnizarea căldurii în Capitală

RADET a oprit furnizarea căldurii de la CET Grozăveşti şi Progresul, consumatorii fiind preluaţi de celelalte centrale, iar de săptămâna viitoare ar putea fi sistată furnizarea de agent termic pentru încălzire în Capitală, dacă trei zile vor fi peste 10 grade, între orele 18.00 şi 06.00.

606 afișări
Imaginea articolului RADET ar putea opri săptămâna viitoare furnizarea căldurii în Capitală

RADET ar putea opri săptămâna viitoare furnizarea căldurii în Capitală (Imagine: Mediafax Foto / Catalina Filip)

"Ţinând cont de evoluţia temperaturilor exterioare din ultimele zile, RADET Bucureşti anunţă începerea manevrelor pentru încheierea sezonului de încălzire 2014-2015. În cadrul acestor manevre pregătitoare, au fost oprite CET Grozăveşti şi CET Progresul, consumatorii arondaţi acestor două centrale fiind preluaţi de celelalte CET-uri aflate în funcţiune", se arată într-un comunicat de presă al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), transmis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, furnizarea agentului termic pentru încălzire a fost oprită în toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociaţiilor de proprietari.

Întreruperea permanentă a furnizării agentului termic pentru încălzire în Capitală va fi făcută, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în funcţie de temperaturile înregistrate în timpul nopţii, au precizat reprezentanţii RADET.

Potrivit Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 - 06.00".

Excepţie de la această măsură fac obiectivele speciale, precum creşele, grădiniţele şi spitalele, în cazul cărora furnizarea căldurii poate fi întreruptă doar la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

Reprezentanţii RADET au precizat că cetăţenii îşi pot opri sau regla căldura în apartamente sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizării agentului termic în întregul imobil. Dispeceratele RADET funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea acestor cereri, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute la Telverde 0800.820.002, numărul cu apelare gratuită din orice reţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici