Rădulescu susţine că faptele de corupţie trebuie să fie incluse în OUG privind amnistia şi graţierea. Ce infracţiuni nu trebuie să fie acoperite de ordonanţă, potrivit deputatului PSD

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că în ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea ar trebui să fie incluse şi faptele de corupţie, precizând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va alege momentul când va fi dat pe respectivul act normativ.

2706 afișări
Imaginea articolului Rădulescu susţine că faptele de corupţie trebuie să fie incluse în OUG privind amnistia şi graţierea. Ce infracţiuni nu trebuie să fie acoperite de ordonanţă, potrivit deputatului PSD

Rădulescu susţine ca faptele de corupţie să fie incluse în OUG privind amnistia şi graţierea

„Eu cred că o discutăm prea mult timp acest lucru. Acest lucru nu trebuie discutat trebuie dat. Aşa cum am spus de multe ori trebuia dat de mult. Dar vom vedea când se va alege acest moment de către ministrul Justiţiei şi de către Guvernul României. Domnul Tudorel Toader trebuie să pună în practică acest lucru pentru că el, după cum ştiţi, la Consiliul Naţional, i s-a cerut expres de către toată lumea ca să pună în practică şi să vină cu o ordonanţă de Guvern, cu un text de ordonanţă cât de urgent posibil” a declarat Cătălin Rădulescu, luni la Parlament.

Întrebat dacă în OUG privind amnistia şi graţierea trebuie să fie incluse şi faptele de corupţie, social-democratul a răspuns afirmativ.

„Eu cred că ordonaţa asta trebuie să amnistieze. Asta e foarte clar că asta vreţi să auziţi de la mine, toate faptele, mai puţin faptele care ţin de chestiuni legate de violenţă, de proxenetism, de violuri, de omoruri. Tot ceea ce este împotriva intimităţii persoanei, terorism. (...) Şi fapele de corupţie (să fie incluse în ordonanţă - n.r.)” a adăugat deputatul PSD.

Declaraţia lui Rădulescu vine în contextul în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la CN PSD, că nu ştie când sau cum dar PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineaţă, că soluţia amistiei şi graţierii reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există şi alte metode legislative care pot fi adoptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici