Raed Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în ţară

  • Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în ţară, a spus, luni, şeful DSU, dr. Raed Arafat, care a dat exemplul a 30 de pasageri ai unui zbor sosit în România din Anglia, care ar fi trecut în acelaşi timp prin boală.
  • El speră că valul 4 al pandemiei va fi ultimul.
289 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în ţară

Raed Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în ţară

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a spus, luni seara, la un post de televiziune, că au fost întocmite dosare penale pe numele mai multor persoane care au încercat să intre în ţară cu documente false cum că au trecut prin boală.

„La intrare în ţară sunt persoane care îndrăznesc să prezinte la DSP şi la Frontieră documente false. Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de Poliţie. Deci, oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăştia care vin din zone roşii chiar, când vii în ţară şi eşti în stare chiar să prezinţi un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii şi eşti dispus să răspândeşti boala, să răspândeşti totul. (...) Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România, unde stăm bine, prezinţi un certificat fals, nu eşti vaccinat, nu eşti trecut prin boală, probabil să fii şi pozitiv şi să vii să stai în familie şi să spui că eu i-am şmecherit la graniţă şi am trecut şi nu mai trebuie să stau în carantină. Acest lucru este foarte grav”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat din cadrul MAI a dat un exemplu pe care l-a aflat de la un reprezentant al DSP din ţară: 30 de pasageri aveau documente care atestau că au trecut prin boală în acelaşi timp.

„Avem cazuri în care s-au întocmit dosare penale pentru persoane care au prezentat certificate false. (...) E un caz pe care mi l-a prezentat un director de direcţie sanitară (...) că într-un zbor de pe Aeroportul Luton din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat documente de trecere prin boală, toţi 30 în acelaşi avion şi toţi 30 s-au îmbolnăvit în aceeaşi săptămână. Asta i-a atras atenţia şi de acolo a fost informată poliţia. Nu ştiu dacă toţi 30, dar un număr dintre ei au dosar penal pentru fals şi uz de fals care în ambele situaţii înseamnă fie închisoare de la 3 luni la 2-3 ani sau amendă penală, ceea ce înseamnă că te trezeşti cu cazier. Nu pot să înţeleg de ce riscă oamenii şi nu ştiu dacă riscau la fel dacă mergeau în Germania sau în Belgia sau în Grecia. Oare ar fi riscat să prezinte certificate false la intrare acolo?”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a adăugat că al patrulea val al pandemiei de COVID-19 ar putea fi ultimul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici