Raed Arafat: Va fi o perioadă de tranziţie pentru ieşirea din ţară până când certificatul COVID-19 devine obligatoriu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat, miercuri, că va exista o perioadă de tranziţie în care se va putea pleca în străinătate la fel ca şi până acum, până când va deveni obligatoriu certificatul COVID-19.

1353 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Va fi o perioadă de tranziţie pentru ieşirea din ţară până când certificatul COVID-19 devine obligatoriu

Raed Arafat: Va fi o perioadă de tranziţie pentru ieşirea din ţară până când certificatul COVID-19 devine obligatoriu

Întrebat, miercuri, de jurnalişti, cum va putea pleca în străinătate un român, de joi, când intră în vigoare certificatul COVID, dacă el încă nu âl deţine, Arafat a spus că va exista o perioadă de tranziţie.

„Există perioadă de tranziţie în care poate să plece aşa cum se pleca şi până acum, adică cu certificatele pe care le au cetăţenii. Este o perioadă de tranziţie până la momentul în care va fi obligatoriu”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, condiţiile pentru fiecare stat unde se doreşte să se călătorească se găsesc pe site-ul MAE.

De asemenea, documentul de vaccinare din România, testul sau faptul că s-a trecut prin boală rămân valabile în această perioadă de tranziţie, la fel ca şi până acum.

De la 1 iulie va fi disponibil certificatul verde pentru COVID-19. Acesta se descarcă de pe site-ul: certificat-covid.gov.ro. Cei care întâmpină dificultăţi se pot adresa unui call center. La frontieră se scanează codul QR conţinut de fiecare certificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici