Viceprim-ministrul Raluca Turcan cere demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu, în ziua în care s-a impus carantinarea oraşului

  • Serie de demiteri şi demisii la Sibiu, după ce oraşul a ajuns la o rată de infectare de aproape 12 la mie.
  • Viceprim-ministrul Raluca Turcan a participat la şedinţa specială a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, la care s-a decis carantinarea Sibiului începând de luni, 16 noiembrie.
  • Doi şefi de instituţii au fost schimbaţi, pentru „eficientizarea funcţionării instituţiilor”, iar Turcan i-a cerut, suplimentar, demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu.
1847 afișări
Imaginea articolului Viceprim-ministrul Raluca Turcan cere demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu, în ziua în care s-a impus carantinarea oraşului

Raluca Turcan, viceprim-ministru, i-a cerut demisia managerului Spitalului Judeţean Sibiu, în ziua în care s-a impus carantinarea oraşului

Raluca Turcan a anunţat vineri, la Sibiu, că aşteaptă demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă, Liliana Coldea. „Pentru mine e evident că, pentru ca un om să aibă încredere în spital, spitalul trebuie să inspire această încredere”, a menţionat vicepremierul Turcan.

Al doilea om în Guvern a făcut această declaraţie după ce subprefectul Rareş Macrea a fost demis joi seara, iar vineri şeful DSP Sibiu şi-a depus şi el demisia.

„Situaţia actuală impune decizii ferme şi rapide. Vrem să îndreptăm situaţia din judeţul Sibiu şi nu există nicio îngăduinţă atunci când e vorba de funcţionarea instituţiilor pentru salvarea vieţilor oamenilor.”, a precizat Raluca Turcan. 

Potrivit acesteia, pentru ca situaţia actuală din Sibiu să fie remediată s-au luat măsuri la nivel insituţional. 

„Măsurile au plecat de la revocarea din funcţie a subprefectului, care a fost la conducere în ultimele două săptămâni, perioadă în care ar fi fost nevoie de mai multă eficienţă. Am primit şi decizia directorului DSP de a demisiona şi aştept demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu”, a anunţat Turcan. 

Mai mult, au fost şi sunt puse la dispoziţie resurse financiare pentru ca specialiştii să îşi poată face treaba. Baricada împotriva virusului o ţinem fiecare dintre noi şi apoi medicii. De noi depinde, de fiecare dintre noi, ca la medici să ajungă un număr cât mai mic de cazuri grave. Medicilor le va fi din ce în ce mai greu dacă pe străzi, în magazine sau oriunde altundeva nu se respectă măsurile obligatorii”, a completat viceprim-ministrul. 

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie, împreună cu localităţile Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor, la Tălmaciu şi Cisnădie. Carantina va dura două săptămâni. Citeşte ce conţine lista de restricţii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici