Ramba: Căutăm soluţii pentru plata datoriilor

Directorul RADET, Virgil Ramba, a declarat, luni, că apa caldă nu va fi oprită şi că vor fi căutate soluţii pentru a obţine banii pentru plata datoriilor, inclusiv prin recuperarea creanţelor de la asociaţiile de locatari, care datorează 60 de milioane de lei.

16 afișări
Imaginea articolului Ramba: Căutăm soluţii pentru plata datoriilor

Ramba: Căutăm soluţii pentru plata datoriilor (Imagine: Mediafax Foto)

"RADET i-a prezentat primarului general situaţia financiară a regiei impusă de blocarea conturilor de către ELCEN Bucureşti, cu consecinţe directe asupra plăţii facturilor către Apa Nova, Electrica şi Distrigaz Sud. Vom discuta cu cei trei furnizori pentru a nu se întrerupe furnizarea energiei termice şi, ca atare, apa caldă nu se va întrerupe în Bucureşti", a spus Ramba.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi analizate modalităţile de a obţine suma de 187 de milioane de lei, "cuvenită de RADET pentru compensarea combustibililor, de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative".

În ce priveşte datoria istorică de aproximativ 570 de milioane de lei, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Guvernului vor căuta sursele de unde pot fi obţinute aceste sume, pentru a fi decontate către ELCEN, a precizat Ramba.

Totodată, RADET va intensifica acţiunea de recuperare a creanţelor de la asociaţiile de locatari, care au fost deja somate să îşi achite datoriile. Ramba a menţionat că populaţia este datoare la RADET cu 60 de milioane de lei.

"S-a analizat şi modul în care va fi stabilit tariful local de referinţă, respectiv se va propune Consiliului General tariful local, practic cât suportă populaţia şi cât suportă Primăria. Tariful local de referinţă pentru energia termică nu va creşte cu mult. Ceea ce a propus ELCEN va fi suma cu care se va majora", a adăugat Ramba.

Directorul RADET a explicat că actuala situaţie se datorează şi dialogului cu Primăria, care nu a aprobat la timp tarifele, dar şi datoriilor acumulate de asociaţiile de locatari.

Primarul general Sorin Oprescu asigură bucureştenii că va interveni pe lângă premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru deblocarea fondurilor RADET, astfel încât furnizarea energiei termice să nu fie întreruptă, apreciind că actuala situaţie a regiei este o consecinţă a incapacităţii manageriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici