”Rapel” este cel mai căutat cuvânt al anului, pe dex online

  • Rapel este cel mai căutat cuvânt în dex online din această lună
  • Interesul nostru a crescut în ultimele luni asupra termenului rapel faţă de ani trecuţi
  • De la începutul lunii februarie a fost căutat de minim 890 de ori pe zi
525 afișări
Imaginea articolului ”Rapel” este cel mai căutat cuvânt al anului, pe dex online

Cuvântul „Rapel” este cel mai căutat cuvânt pe platforma Dex online din această lună.

Interesul nostru asupra cuvântului rapel a crescut semnificativ în ultima perioadă. Şi asta o demonstrează statisticile căutării termenului în online. Dacă cei mai mulţi folosim rapelul în a defini a doua doză a unui vaccin, el are şi ale înţelesuri.

Nicolae Badea- instructor la Vertical Spirit: După ce ne căţărăm trebuie să ne dăm şi jos, acolo de unde am pornit, rapel vine din franceză şi exact asta înseamnă, să te întorci de acolo de unde ai pornit.

Şi dacă totuşi din punct de vedere medical, încă nu ştii ce înseamnă, explică doctorul Valeria Herdea.

Dr. Valeria Herdea: A două doză pe care o vom face şi care se numeşte doză de rapel, doză de amintire, doză de reintărire, este o doză care pune în funcţiune ceea ce noi numim memorie imună. Practic, rapelul întăreşte memoria imună a organismului, de aceea şi la bebeluşi facem în primul an de viaţă, mai multe doze de vaccin în aşa fel încât organismul acestuia să preia informaţia, să producă anticorpi împotriva unei anumite boli. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici