RAR: Reguli noi pentru maşinile pentru persoane cu handicap

Posesorii de autovehiculele modificate în vederea utilizării de către persoane cu handicap trebuie să prezinte la Registrul Auto Român (RAR) o declaraţie de conformitate, cu ocazia înscrierii schimbărilor în Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), şi nu acte referitoare la gradul de invaliditate.

5034 afișări
Imaginea articolului RAR: Reguli noi pentru maşinile pentru persoane cu handicap

RAR: Reguli noi pentru maşinile pentru persoane cu handicap

"În CIV se pot înscrie numai dispozitive care facilitează conducerea vehiculului de către o persoană cu handicap certificate de către RAR sau de către alte organisme internaţionale similare, fapt dovedit cel puţin prin prezentarea unei declaraţii de conformitate. Înscrierea în CIV a unui dispozitiv care facilitează conducerea vehiculului de către o persoană cu handicap nu este condiţionată de prezentarea vreunui document care să ateste gradul / natura handicapului. (...) Reprezentanţii RAR procedează la verificarea fixării şi funcţionării dispozitivului în cauză", se arată într-un comunicat al RAR remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RAR, Lorena Stroe, instituţia face precizările de mai sus pentru a preîntâmpina eventualele probleme în procesul de înscriere a modificărilor respective în CIV, în contextul în care numărul de maşini modificate pentru a putea fi utilizate de persoane cu handicap a început să crească uşor.

"Se plătesc taxele pentru înscriere în CIV a dotărilor la fel ca pentru oricare altă maşină de import. După aceea, proprietarul cu handicap al maşinii poate face la rândul lui şi alte modificări, în România, fără ca trecerea lor în CIV să fie taxată din nou", a explicat oficialul RAR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici