Rasteluri pentru biciclete, puse de primărie în apropierea instituţiilor publice

Consiliul General al Primăriei Capitalei a votat, joi, pentru asamblarea unor rasteluri pentru parcarea bicicletelor, în vecinatatea instituţiilor publice. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate.

149 afișări
Imaginea articolului Rasteluri pentru biciclete, puse de primărie în apropierea instituţiilor publice

Rasteluri pentru biciclete, puse de primărie în apropierea instituţiilor publice

Potrivit expunerii de motive a proiectului, una din dimensiunile prin care se cuantifică nivelul calităţii vieţii într-un oraş o reprezintă gradul de mobilitate durabil. Pentru obţinerea unui grad cât mai mare de mobilitate durabilă, daplasările trebuie sa fie atât rapide,sigure, confortabile, eficiente, cât şi mai puţin poluante.

"Aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute decât prin utilizarea transportului alternativ, fie public, fie individual nemotorizat, pentru ambele necesitând a fi create facilităţi faţă de transportul individual, pentru încurajarea folosirii bicicletelor ca mijloc de transport. Pe lângă construirea unor căi de acces, este necesară şi realizarea unor locuri de parcare, mai ales în vecinătatea institutţiilor publice", se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Administraţia străzilor din fiecare sector se va ocupa de amplasarea rastelurilor pentru biciclete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici