RATB: Autobuzele circulă pe toate cele 23 de trasee de noapte

Şoferii RATB au ieşit, vineri noapte, pe toate cele 23 de trasee de autobuze, iar la sediul regiei continuă discuţiile cu delegaţia şoferilor care au declanşat protestul spontan, nemulţumiţi că au fost retrase cursele speciale care îi aduceau la serviciu şi îi duceau acasă la terminarea programului.

673 afișări
Imaginea articolului RATB: Autobuzele circulă pe toate cele 23 de trasee de noapte

RATB: Autobuzele circulă pe toate cele 23 de trasee de noapte (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au anunţat că, în prima zi de la introducerea transportului public de noapte, autobuzele au ieşit pe toate cele 23 de trasee care fac legătura între centrul Capitalei, respectiv Piaţa Unirii, şi marginile oraşului.

Astfel, începând de vineri noapte, autobuzele RATB circulă între orele 23.00-1.00 şi 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute şi între orele 1.00-5.00 la 60 de minute. Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piaţa Unirii, iar preţul unei călătorii cu autobuzele de pe aceste linii este de 1,3 lei.

Introducerea traseelor de noapte i-a nemulţumit pe unii şoferi ai RATB, pentru că, spun ei, odată cu aceasta au fost retrase cursele speciale care îi aduceau la serviciu şi îi duceau acasă la terminarea programului. Aproape 300 de şoferi şi vatmani au venit, de vineri după-amiază, să protesteze la sediul regiei.

Conducerea RATB discută de mai multe ore cu o delegaţie a şoferilor care au declanşat protestul spontan şi au venit la sediul Regiei pentru a cere menţinerea curselor speciale pentru transportul angajaţilor.

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti susţin că şoferii RATB nu au fost informaţi în prealabil cu privire la decizia conducerii regiei de a înfiinţa cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat pentru MEDIAFAX că transportul angajaţilor nu este prevăzut în contractul colectiv de muncă.

Brânduşa Raeceanu a spus că în urma protestului spontan al unor angajaţi ai regiei nu au fost blocaje pe liniile RATB. Ea a precizat că s-au retras la depouri unii vatmani de pe liniile tramvaielor 32 şi 41, precum şi unii şoferi de pe autobuzele liniei 300, fără a fi înregistrate blocaje în circulaţia mijloacelor de transport.

Conducerea RATB le mulţumeşte angajaţilor care "au înţeles să-şi respecte îndatoririle de serviciu" şi care prin activitatea lor au arătat "respect faţă de bucureşteni".

"Datorită dumneavoastră, transportul public nu a fost în totalitate perturbat, cetăţenii deplasându-se fără dificultăţi majore, chiar şi în condiţiile traficului aglomerat specific sfârşitului de săptămână. În acelaşi timp, le urez succes celor care intră, începând cu orele 23, pe traseele de noapte. Este efortul nostru comun, acela de a veni în sprijinul bucureştenilor şi de a oferi permanent, noi servicii de transport publicului călător", a declarat directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, citat într-un comunicat de presă remis, vineri noapte, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici