Războiul din Ucraina, ziua 746. Arhiepiscopul ucrainean îi răspunde Papei: nu avem nicio posibilitate să ne predăm / Moscova: toată lumea ştie că Ucraina este într-o fundătură

Ucraina îşi apără cu dinţii teritoriul: 35 din 39 de drone ruseşti doborâte în timpul nopţii.

2886 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 746. Arhiepiscopul ucrainean îi răspunde Papei: nu avem nicio posibilitate să ne predăm / Moscova: toată lumea ştie că Ucraina este într-o fundătură

Declaraţiile Papei i-au supărat pe ucraineni

Aeroportul din Sankt Petersburg a fost închis din motive de securitate

Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg şi-a suspendat operaţiunile din motive de siguranţă, a informat agenţia rusă de transport aerian, citată de Tass. Potrivit Baza, o sursă mass-media rusă apropiată serviciilor speciale, închiderea aeroportului pentru sosiri şi plecări a fost decisă din cauza unui incendiu de proporţii la periferia Sankt-Petersburgului. Potrivit Rbc Ucraina, incendiul s-a extins la un hangar din apropierea aeroportului, unde o suprafaţă de o mie de metri pătraţi a luat foc. Două persoane au fost rănite, cauza incendiului nu a fost dezvăluită.

Amb. Kiev la Vatican: cu Hitler nu se vorbea despre un steag alb

„Este atât de important să fim consecvenţi! Când vorbim despre 3 războaie mondiale, pe care le avem acum, este necesar să învăţăm lecţiile din cel de-al Doilea Război: a vorbit cineva atunci serios despre pace, vorbind cu Hitler şi cu steagul alb pentru a-l mulţumi?”. Astfel, ambasadorul ucrainean la Sfântul Scaun, Andrii Iuraş, comentează cuvintele Papei cu privire la necesitatea negocierilor. „Deci, lecţia este una singură”, adaugă el, „dacă vrem să punem capăt războiului, trebuie să facem totul pentru a-l ucide pe dragon!”.

Moscova / Zaharova: Toată lumea ştie că Ucraina este într-o fundătură

„Fiecare expert, fiecare politician, fiecare diplomat de astăzi înţelege” că situaţia din Ucraina „este într-o fundătură” şi din acest motiv „mulţi diplomaţi şi ţări cer negocieri”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru ANSA, răspunzând la o întrebare despre apelul Papei făcut recent Kievului.

Moscova: Papa vorbeşte Occidentului, nu Kievului

În apelul său la negocieri, Papa Francisc se adresează nu Kievului, ci Occidentului, care foloseşte Ucraina ca „un instrument” pentru „ambiţiile” sale. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru ANSA. „După cum văd eu – a subliniat purtătorul de cuvânt – Papa cere Occidentului să-şi lase ambiţiile deoparte şi să recunoască că a greşit”. În ceea ce priveşte Rusia, „nu am blocat niciodată negocierile”, a spus Zaharova.

Şevciuk, şeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina: Ucraina va câştiga

„Ucraina va câştiga”. Sviatoslav Şevchuk, şeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, este convins de acest lucru. Într-un interviu acordat The Good Newsroom, publicat după cuvintele Papei Francisc despre necesitatea ca Ucraina să stea la masa negocierilor, el îi încurajează pe americani să nu abandoneze Ucraina. „Vă rugăm să susţineţi oamenii simpli din Ucraina”, a adăugat el şi a încurajat sprijinul continuu pentru lucrarea caritabilă a Bisericii în Ucraina, deoarece, a spus el, „solidaritatea salvează vieţi”.

Zelenski: nebunia Rusiei trebuie să piardă acest război

„Cu cât din Moscova ies afirmaţii mai absurde, cu atât puterea noastră trebuie să fie mai mare. Numai puterea protecţiei noastre a vieţii, capacitatea noastră de a ne atinge obiectivele pot aduce Rusia înapoi la o stare de sobrietate cel puţin parţială. Nebunia rusă trebuie să piardă acest război. Vom face totul pentru asta”. Preşedintele ucrainean a scris acest lucru pe reţelele sale de socializare.

Moscova: atacul ucrainean în regiunea Kursk a făcut o victimă

O femeie a murit astăzi într-un sat din regiunea rusă Kursk, la graniţa cu Ucraina, din cauza unui atac al forţelor de la Kiev: guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, a anunţat acest lucru pe Telegram, după cum relatează Ria Novosti. „Astăzi, satul Kulbaki, raionul Gluşkovski, a fost bombardat de partea ucraineană”, a scris Starovoit. „În urma unei lovituri directe de la o bombă, o clădire de locuinţe a luat foc, un locuitor a murit, iar soţul ei a suferit arsuri grave", a mai comunicat acesta.

Noua bombă rusească este „iad” pentru soldaţii ucraineni

Se numeşte Fab-1500. Iar pentru soldaţii ucraineni este „iad”. Este „noua” bombă puternică pe care Rusia a început să o folosească şi care, relatează CNN, a decimat apărarea ucraineană. O armă din epoca sovietică transformată într-o bombă glisantă de 1,5 tone, dintre care jumătate sunt explozibili puternici, capabili să provoace un crater de 15 metri lăţime. 

O dronă ucraineană loveşte un terminal petrolier din Kursk

O dronă ucraineană a lovit un terminal petrolier din Kursk, după ce a fost doborâtă de focul antiaerien rusesc. În regiunea de graniţă, alarma de raid aerian a fost activată în această dimineaţă, potrivit guvernatorului regional, Roman Starovoit, care a invitat populaţia să se refugieze în camere cu pereţi solidi şi fără ferestre. O rachetă a căzut în oraşul Kulbaki, provocând un incendiu într-o casă şi moartea unui civil, al cărui soţ a fost ars. O altă casă din oraş care a rămas parţial fără electricitate a fost şi ea avariată.

Alte 4 drone au fost doborâte peste regiunea de graniţă Belgorod. „Aseară, încercările regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu drone cu aripă fixă ​​împotriva ţintelor de pe teritoriul Rusiei au fost zădărnicite. Sistemele de apărare aeriană în serviciu au doborât două drone deasupra regiunii Belgorod”, a comunicat comanda rusă pe Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici