Războiul face victime şi în sport: Federaţia ucraineană de şah a suspendat două campioane

Respectivele sportive nu au vrut să semneze o scrisoare prin care să ceară federaţiei internaţionale interzicerea sportivilor ruşi în competiţii.

555 afișări
Imaginea articolului Războiul face victime şi în sport: Federaţia ucraineană de şah a suspendat două campioane

Federaţia ucraineană de şah suspendă două campioane

Campioanele ucrainene la şah, Maria şi Anna Muzychuk, surori, vor fi suspendate şi excluse din competiţiile organizate de Federaţia de şah din Lvov.

Respectivele campiopane au refuzat să semneze o scrisoare deschisă prin care să ceară Federaţiei Internaţionale de şah (Fide) să fie interzişi sportivii ruşi şi bieloruşi din competiţie.

În 2017, Anna luase o poziţie nepopulară pentru Federaţie: renunţase să mai participe la un concurs de şah în Arabia Saudită, devenind purtătorul de cuvânt al drepturilor femeilor împotriva inegalităţilor de gen.

O decizie care a înseamnat renunţarea la două medalii de aur, ca şi sigure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici