Războiul Rusia-Ucraina, imaginile din satelit arată distrugerea oraşului Mariupol

Fotografiile au fost realizate de Maxar Technologies.

592 afișări
Imaginea articolului Războiul Rusia-Ucraina, imaginile din satelit arată distrugerea oraşului Mariupol

Dovada devastării centrului Mariupolului provine din ultimele imagini surprinse de sateliţii americanilor Maxar Technologies: blocuri întregi din oraş distruse până la pământ. Sun imagini care confirmă datele culese de NASA, care înregistraseră zeci de explozii în apropierea oraşului.

Zona de la est de teatrul bombardat, unde autorităţile cred că au murit 300 de oameni, este complet în ruine: aproape tuturor clădirilor le lipsesc acoperişurile sau au fost grav avariate. Aceeaşi soartă pentru Mariupol de Vest, în timp ce un alt complex mare de apartamente a fost distrus în sud-estul oraşului, nu departe de fabrica Azovstal.

Imaginile din satelit îi arată şi pe supravieţuitorii carnagiului: în afara supermarketului de metrou din partea de vest a oraşului Mariupol, se văd sute de oameni la coadă.

Chiar la nord-estul oraşului pot fi văzute însă posturi militare ruseşti, inclusiv vehicule parcate direct lângă case.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici