Razie printre parcagiii din Bucureşti. Chiliman: Se comportă ca nişte interlopi. Oamenii dau taxă de protecţie de teamă

Parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare din Capitală se comportă ca nişte interlopi, iar oamenii le plătesc, de fapt, o taxă de protecţie de teamă să nu le avarieze maşinile, a declarat miercuri primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

387 afișări
Imaginea articolului Razie printre parcagiii din Bucureşti. Chiliman: Se comportă ca nişte interlopi. Oamenii dau taxă de protecţie de teamă

Razie printre parcagiii din Bucureşti. Chiliman: Se comportă ca nişte interlopi. Oamenii dau taxă de protecţie de teamă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au început miercuri o acţiune comună de eliberare a domeniului public de parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare. Acţiunea a început în zonele Primăverii, Dorobanţi, Victoriei, Romană - ASE, Universitate, fiind finalizată miercuri seară, în zona Gării de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că, prin acţiunile parcagiilor, şoferii sunt supuşi zilnic unui abuz şi, mai mult, este vorba de o problemă de evaziune fiscală.

"Alături de Primăria Generală, primarii de sector trebuie să se implice mai ferm în combaterea acestui fenomen. El înseamnă nu doar un abuz la care şoferii bucureşteni sunt supuşi zilnic, nu doar nesiguranţă faţă de proprietatea privată, pentru că autoturismele celor care refuză să plătească sunt în pericol, ci şi o problemă de evaziune fiscală. Împreună cu primăriile de sector trebuie să declarăm război total parcagiilor ilegali. În colaborare cu Primăria Sectorului 1, dăm astăzi un semnal extrem de important în acest sens", a spus primarul Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat că se va trece cât de curând de la "Bucureştiul are o problemă cu lipsa locurilor de parcare" la "Bucureştiul a avut o problemă cu locurile de parcare", mai ales în zona centrală.

"Dacă nu vom lua măsuri împotriva reţelelor de parcagii ilegali, acestea vor găsi noi şi noi metode de a-i şicana pe şoferi", a adăugat Sorin Oprescu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că parcagiii se comportă ca nişte interlopi, iar oamenii le plătesc, de fapt, o taxă de protecţie.

"Parcagiii se comportă ca nşte interlopi. Oamenii plătesc, de fapt, o taxă de protecţie din teama de a nu le fi avariată maşina. A venit vremea ca bucureştenii să-şi parcheze liniştiţi maşinile, fără să mai plătească taxă de protecţie acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucureştenilor să fie eliberate de căpriori şi navete de bere. Şmecherii care le folosesc trebuie să înţeleagă că domeniul public nu este propria lor moşie", a spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

El a precizat că poliţiştii locali vor fi permanent în stradă, iar persoanele prinse că "vând" locuri de parcare şi comercializează obiecte furate vor presta muncă în folosul comunităţii, cum ar fi plantarea de copaci sau îngrijirea animalelor în adăposturi, atenţionând că cei care refuză pot face închisoare.

El a mai spus că bucureştenii care întâlnesc persoane ce solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare sau care vând în intersecţii lucruri furate pot să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540.

În urma acţiunii de miercuri au fost date 24 de sancţiuni şi au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, poliţiştii locali au confiscat 1.575 de lei, bani câştigaţi nelegal de parcagii.

În primele ore ale acţiunii, peste 40 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie şi obligate să facă muncă în folosul comunităţii, a mai spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că această campanie de eliberare a locurilor de parcare va fi una de durată, pentru că fenomenul nu poate fi stopat definitiv într-un termen scurt.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei discută şi soluţii pozitive pentru rezolvarea situaţiei parcărilor şi a fluidizării traficului.

"Am discutat cu primarul general posibilitatea eliminării indicatoarelor de oprire interzisă acolo unde este posibil acest lucru, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare unde nu ar fi periclitat traficul. Acest tip de măsură ar aduce un plus de câteva sute de locuri de parcare numai pe raza Sectorului 1", a mai spus Andrei Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici