Reacţii în lanţ ale instituţiilor după morţile suspecte de la Spitalul de Arşi. După Ministerul Sănătăţii şi Parchet, şi Avocatul Poporului deschide o anchetă proprie

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Capitală.

2165 afișări
Imaginea articolului Reacţii în lanţ ale instituţiilor după morţile suspecte de la Spitalul de Arşi. După Ministerul Sănătăţii şi Parchet, şi Avocatul Poporului deschide o anchetă proprie

Reacţii în lanţ ale instituţiilor după morţile suspecte de la Spitalul de Arşi. După Ministerul Sănătăţii şi Parchet, şi Avocatul Poporului deschide o anchetă proprie

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greşite, iar un pacient a fost fotografiat având o rană invadată de viermi, bărbatul decedând ulterior. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

Poliţiştii, procurorii şi Ministerul Sănătăţii fac verificări după apariţia unei înregistrări cu un bolnav pe care se aflau larve şi după decesul unei femei care iniţial ar fi fost supusă unei transfuzii greşite de sânge.

Pe site-ul tolo.ro au apărut imagini cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

"Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim?!”, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.

Un alt caz este cel al unei femei a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici