RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor. Tu ai face asta?

Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor date la recensământ pentru nedeclararea acestei informaţii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Trică, directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei din cadrul Institutului Naţional de Statistică.

2685 afișări
Imaginea articolului RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor. Tu ai face asta?

RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii îşi lasă CNP-urile pe uşi de teama amenzilor. Tu ai face asta? (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Unii bucureşteni pleacă la serviciu şi îşi scriu acum CNP-ul pe uşi, de unde acum câteva zile nu vroiau să-l declare", a spus Ştefan Trică.

Directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei a menţionat că Bucureştiul are cel mai mic procent de locuinţe recenzate, respectiv de 51,34%.

Şeful INS, Vergiliu Voineagu, a precizat, miercuri, că declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie, susţinând că discuţiile privind lipsa sancţiunilor dacă această informaţie nu este furnizată au fost generate de purtătorul de cuvânt al INS, "pregătit insuficient", care a fost destituit.

Procedura de autorecenzare a fost publicată, vineri, pe site-ul Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011.

CITEŞTE ŞI: RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii pot completa chestionarele semi-online. Care este procedura de recenzare

Potrivit acestei proceduri, pentru realizarea autorecenzării, trebuie parcurşi mai mulţi paşi, respectiv, accesarea site-ului Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, secţiunea "Instrumentar" din meniul principal, accesarea şi citirea cu atenţie a "Procedurii pentru autorecenzare" pentru ca fiecare persoană să cunoască ce tipuri de formulare trebuie să completeze şi cum, descărcarea formularelor necesar a fi completate şi imprimarea acestora, completarea răspunsurilor pe formulare cu pix cu pastă albastră sau neagră.

Formularele completate integral pot fi transmise prin mai multe modalităţi.

În primul caz, formularele completate şi semnate olograf se pun în plic şi se expediază la sediul primăriei sectorului municipiului Bucureşti în raza căreia se află locuinţa ce reprezintă reşedinţa persoanei, în al doilea pot fi scanate şi transmise prin e-mail la primărie la adresa specificată, iar în al treilea pot fi transmise la primărie prin fax.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici