RECENSĂMÂNT 2011 în Bucureşti: Primăria Sectorului 2 a deschis birouri unde cetăţenii pot completa formularele

Primăria Sectorului 2 a deschis birouri de recensământ în sediul instituţiei, unde bucureştenii pot completa formularele, cu ajutorul recenzorilor.

1169 afișări

În Sectorul 2 al Capitalei fuseseră recenzate până vineri seară 109.751 de locuinţe, reprezentând 67,17 la sută din totalul estimat de 163.383, precum şi 231.341 de persoane.

Spaţiile speciale pentru recensământ au fost amenajate la sediul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor numerele 11-13.

Bucureştenii din Sectorul 2 care nu au fost recenzaţi vor fi ajutaţi de recenzori să completeze formularele. Birourile de recensământ din Primăria Sectorului 2 sunt deschise între orele 8.00 şi 20.00, "astfel încât toţi locuitorii Sectorului 2 să poată fi recenzaţi", au precizat reprezentanţii autorităţii locale.

Peste 81 la sută dintre locuinţe au fost recenzate în nouă zile, Bucureştiul având în continuare cel mai scăzut procent, respectiv 66,58 la sută, urmat de judeţele Ilfov, Constanţa şi Sibiu, a anunţat, sâmbătă, Institutul Naţional de Statistică.

În Capitală, până la sfârşitul zilei de vineri fuseseră recenzate 571.971 de locuinţe, reprezentând 66,58 la sută din totalul estimat, precum şi 1.299.398 de persoane. Un ritm mai scăzut este înregistrat în continuare în Sectorul 1, unde au fost recenzate 46,75 la sută dintre locuinţe, urmat de Sectorul 2, cu 67,17 la sută, Sectorul 4 - 70,80 la sută, Sectorul 3 - 71,17 la sută, Sectorul 6 - 71,50 la sută şi Sectorul 5 - 71,96 la sută.

CITEŞTE ŞI: RECENSĂMÂNT 2011: Bucureştenii pot completa chestionarele semi-online. Care este procedura de recenzare

Bucureştenii pot să opteze şi pentru autorecenzare, formularele putând fi descărcate de pe site-ul www.recensamantromania.ro. Cei care aleg varianta autorecenzării trebuie să transmisă formularele, completate integral şi semnate olograf, prin poştă, pe mail sau să le ducă personal la primăria sectorului pe raza căruia locuiesc. Aceştia trebuie să transmită prin e-mail primăriei de sector intenţia de folosire a uneia dintre metode, pentru a putea fi luaţi în evidenţă în mod corespunzător şi a nu mai fi vizitaţi de recenzori. În mail-ul transmis primăriei, persoana care alege autorecenzarea trebuie să menţioneze numele, prenumele, adresa poştală, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început în 20 octombrie şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

În cadrul procedurii de recenzare au apărut mai multe probleme, printre care cea legată de obligativitatea declarării Codului Numeric Personal de către persoanele recenzate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici