Rechizitoriul DNA: Dan Voiculescu se aştepta ca Sorin Alexandrescu să fie adus în faţa procurorilor

Dan Voiculescu se aştepta ca directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, să fie adus în faţa procurorilor şi spunea despre acesta că obişnuieşte să "se dea mare, să se dea rotund", potrivit rechizitoriului DNA din dosarul şantajului.

180 afișări
Imaginea articolului Rechizitoriul DNA: Dan Voiculescu se aştepta ca Sorin Alexandrescu să fie adus în faţa procurorilor

Dan Voiculescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Din interceptările existente la dosar, menţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în rechizitoriul transmis instanţei, reiese că la 30 mai, ora 8.36, Alexandrescu i-a trimis un mesaj Cameliei Voiculescu, cu textul "M-a ridicat DNA". Cinci minute mai târziu, fiica lui Dan Voiculescu îl sună pe acesta şi poartă următorul dialog:

"Voiculescu Dan: Da!
Voiculescu Camelia Rodica: Tati! L-a ridicat DNA pe Sorin!
Voiculescu Dan: Care Sorin?
Voiculescu Camelia Rodica: Alexandrescu.
Voiculescu Dan: Păi, vezi tată?
Voiculescu Camelia Rodica: Tată, ce mă fac?!
..........................................................
Voiculescu Camelia Rodica: Ăştia vor să ne sperie!
Voiculescu Dan: Nu, nu vor să te sperie! El, aşa cum ţi-am spus, vorbeşte gura fără el, se dă mare, se dă rotund... se dă în toate felurile! Şi în felu' ăsta, ăştia l-au prins, a căzut pe ceva...
Voiculescu Camelia Rodica: Da.
Voiculescu Dan: Ori cu RCS-ul...
Voiculescu Camelia Rodica: Da. Nu ştiu, mă rog! Hai, bine, vedem!
Bine".

Astfel, susţin anchetatorii, Dan Voiculescu prevedea că Sorin Alexandrescu ar putea avea probleme cu legea din cauza atitudinii pe care a avut-o faţă de administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

"În condiţiile în care la acea dată şi oră învinuitului, la acel moment, Alexandrescu George Sorin, nu i se precizase motivul pentru care fusese adus în faţa procurorului şi nici nu luase cunoştinţă de învinuiri, este clar că învinuitul Voiculescu Dan se aştepta la un asemenea eveniment, pentru că este evident faptul că ştia foarte bine toate detaliile discuţiilor pe care le avusese Alexandrescu George Sorin cu Bendei Ioan şi mai ales cunoştea modul în care Alexandrescu George Sorin trebuia să-l ‚convingă’ pe Bendei Ioan să accepte semnarea contractului de redifuzare a posturilor TV aparţinând SC Antena Tv Group SA", se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Potrivit documentului citat, Dan Voiculescu i-ar fi spus în repetate rânduri fiicei sale să îl atenţioneze pe Alexandrescu să fie precaut cu privire la discuţiile pe care le poartă cu Bendei.

"Voiculescu Camelia Rodica:... l-am sunat dimineaţă şi i-am adus aminte să fie atent.
Voiculescu Dan: Aha!
Voiculescu Camelia Rodica: Şi încă cu ocazia aia eu am întrebat şi mi-a zis că 'Mâine'
Voiculescu Dan: Ok! Bine.
Voiculescu Camelia Rodica: Da. în rest, trebuie să mă gândesc la răzgândirea aia.
Voiculescu Dan: Cami!
Voiculescu Camelia Rodica: Da.
Voiculescu Dan: Ştii că, a fost la o întâlnire Sorin, la un hotel nu ştiu unde. Şi tot te sunam eu: ‚A venit? A venit? A venit? A venit?’
Voiculescu Camelia Rodica: Da. Da. Da. Da.
Voiculescu Dan: Rugămintea mea, poate îi mai spui încă o dată!
Voiculescu Camelia Rodica: Da.
Voiculescu Dan: Mare atenţie!
Voiculescu Camelia Rodica: Da. îi spun, îi mai spun...
Voiculescu Dan: Mai spune-i, te rog, acuma, o dată...
Voiculescu Camelia Rodica: Da.
Voiculescu Dan: Mare, mare, mare, mare!
.................................................................................
Voiculescu Dan: Mare, mare, mare grijă! Şi nu numai în cazul ăsta, în general! Că el ai văzut cum e, parcă e cocoş d-ăla...
Voiculescu Camelia Rodica: Da".

Potrivit procurorilor anticorupţie, Dan şi Camelia Voiculescu au fost complici ai acţiunilor de şantaj ale lui Alexandrescu. Mai mult, cei doi "se consultau şi îşi exprimau reciproc părerea asupra acţiunilor de şantaj desfăşurate, inclusiv făceau aprecieri atunci când considerau că un anume mod de ameninţare era sau nu potrivit".

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici