Record de apeluri la Salvare

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB) a înregistrat, în ultimele 24 ore, un număr record de solicitări, respectiv 1.260, din care 172 au fost pentru persoane căzute în stradă şi leşinate din cauza căldurii.

1 afișare
Imaginea articolului Record de apeluri la Salvare

Record de apeluri la Salvare

În primele şase ore ale zilei de miercuri, la SAMB au fost înregistrate 453 de solicitări, 72 fiind pentru persoane căzute în stradă şi care au leşinat din cauza temperaturilor ridicate.

Pe lângă aceste cazuri, în zilele caniculare numărul solicitărilor a crescut din cauza bolnavilor cronic care, de frica temperaturilor ridicate, nu mai ies din casă şi atunci solicită salvarea, a declarat Lucia Oană, director medical SAMB.

Potrivit directorului medical, SAMB lucrează de câteva zile cu efective sporite de ambulanţe, dar solicitările sunt în continuare foarte numeroase.

În plus, SAMB a deschis, în substaţiile de sector, cinci puncte de prim-ajutor dotate cu aer condiţionat, medic sau asistent, apă rece şi echipament pentru evaluarea stării de sănătate a celor care au nevoie de îngirjiri medicale, a conchis Lucia Oană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici