Record de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, din cauza gerului: 1.318 apeluri în 24 de ore

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.318 solicitări, cele mai multe de când a început vremea rea, mai mult de jumătate fiind urgenţe printre care 39 fracturi şi 22 de traumatisme, 78 de persoane din stradă fiind transportate în adăposturi.

202 afișări
Imaginea articolului Record de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, din cauza gerului: 1.318 apeluri în 24 de ore

Record de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, din cauza gerului: 1.318 apeluri în 24 de ore (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Conform raportului SABI realizat în ultimele 24 de ore au fost 1.318 solicitări cu 734 urgenţe.

"Este vorba despre un vârf al solicitărilor de când a început vremea rea, respectiv din 24 ianuarie şi până în prezent. A fost nevoie să suplimentăm echipajele şi să aducem de acasă persoanele care erau libere sau chiar în concediu. Aceasta este misiunea noastră şi angajaţii ştiu că, în caz de urgenţă şi dacă au liber, de fapt nu sunt liberi, ci toţi trebuie să fim la serviciu", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Din cele 734 de urgenţe, 12 au vizat persoane căzute în stradă, 39 luxaţii, entorse şi fracturi şi 22 traumatisme prin cădere.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat şi pentru 78 de persoane - cazuri sociale - care au fost transportate în adăposturi. Dintre acestea, 18 au fost duse iniţial la spital pentru îngrijiri, iar apoi în adăpost, a mai spus managerul SABI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici