Replică dură din partea Gabrielei Firea, după ce un consilier a spus că edilul "dispare din peisaj pe 10 august"

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a anunţat, vineri, pe Facebook, că primarul general, Gabriela Firea, şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru zilele de 8 -11 august, adică inclusiv 10 august, zi în care este anunţat iar protest în Piaţa Victoriei. După acest anunţ, Gabriela Firea a recunoscut că şi-a delegat atribuţiile, dar l-a atacat pentru că a speculat că va pleca din Bucureşti, în condiţiile în care ea va fi la primărie sâmbătă.

4091 afișări
Imaginea articolului Replică dură din partea Gabrielei Firea, după ce un consilier a spus că edilul "dispare din peisaj pe 10 august"

Consilier: 10 august, deci Firea dispare. La fel ca data trecută, îi deleagă atribuţiile lui Bădulescu

Potrivit unui document publicat de Ciprian Ciucu, perioada în care primarul general şi-ar fi delegat atribuţiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu este cuprinsă între zilele 8-11 august.

„10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris consilierul PNL, pe Facebook.

Potrivit documentului publicat de Ciucu, viceprimarul Aurelian Bădulescu va fi sprijinit, „în exercitarea atribuţiilor” de către şeful Poliţiei Locale din Bucureşti, Mihai Răsica. Anul trecut, pe 10 august, Gabriela Firea s-a aflat într-o vizită de lucru în Estonia.

UPDATE: Firea anunţă că este la Primăria Capitalei în toată această perioadă, inclusiv în ziua protestului

Primarul General Gabriela Firea se află în Bucureşti în intervalul 8-11.08.2019 şi este la Primăria Capitalei în toată această perioadă, exercitându-şi toate atribuţiile, anunţă Primăria Capitalei, după ce consilierul PNL Ciprian Ciucu declarase că edilul "dispare din peisaj pe 10 august".

„Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia ca fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţara, în Bucureşti, şi azi, şi pe 10 august, lucrez deci şi azi şi mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Bădulescu a participat ca reprezentat al Primăriei Capitalei la o şedinţă, la Jandarmerie, de câteva ore. În acest timp, eu eram pe şantiere, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiţii realizate de Primăria Capitalei sau în grupuri de lucru. Spre deosebire de opoziţia din CGMB care se face că munceşte, obosind de atâta dat cu părerea, noi chiar muncim”, a transmis primarul general, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Primarul informează că delegarea unor atribuţii către viceprimarul Aurelian Bădulescu este doar una dintre componentele necesare bunei gestionări, la Primăria Capitalei, a celor 17 evenimente publice care urmează să aibă loc în intervalul 8- 11 august, în zone centrale din Capitală, printre care un marş şi un miting de amploare în Piaţa Victoriei.

"Facem precizarea că Primarul General Gabriela Firea se află în Bucureşti în intervalul 8-11.08.2019 şi este la Primăria Capitalei în toată această perioadă, exercitându-şi toate atribuţiile. Astfel, conform legislaţiei de specialitate în vigoare, prin delegarea de competenţe Primarul General îşi menţine atribuţiile delegate, precum şi răspunderea care derivă din acestea. Precizăm că acest aspect este menţionat explicit în toate dispoziţiile de delegare de competenţe către cei doi viceprimari ai Capitalei, întocmite în actualul mandat. Subliniem că atribuţiile în cauză nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, aşa cum eronat s-a afirmat în spaţiul public, ci pentru a asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii a tuturor evenimentelor din Capitală", arată Primăria.

Între 8 şi 11 august, în Bucureşti, sunt programate nu mai puţin de 17 evenimente sau adunări publice.

În ceea ce priveşte dispoziţia nr. 1289/07.08.2019, aceasta prevede delegarea către viceprimarul Aurelian Bădulescu a atribuţiilor privind obligaţia de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul paşnic şi civilizat al adunărilor publice, care va fi sprijinit în această activitate de şeful Poliţiei Locale al Capitalei. Această dispoziţie a fost emisă în conformitate cu articolul 15 litera d) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, potrivit PMB.

Încă din anul 2016, viceprimarul Capitalei este reprezentantul Primarului General în Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, aşadar este persoana care ia contactul direct cu organizatorii manifestărilor publice, de orice tip, din Capitală, dar şi cu toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniul ordinii şi liniştii publice, arată reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Tot din anul 2016, Aurelian Bădulescu are ca atribuţii delegate îndeplinirea sarcinilor operative dispuse de Primarul General şi este preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică al Capitalei - care asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

Reacţia primarului general vine după ce consilierul PNL Ciprian Ciucu a anunţat, vineri, pe Facebook, că primarul general, Gabriela Firea, şi-a delegat atribuţiile către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru zilele de 8 -11 august, adică inclusiv 10 august, zi în care este anunţat iar protest în Piaţa Victoriei. „10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris consilierul PNL, pe Facebook.

Anul trecut, pe 10 august, Gabriela Firea s-a aflat într-o vizită de lucru în Estonia.

Taguri:
protest,
10 august,
firea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici