Reprezentanţi ai ISU, mesaj despre salvatori: Vorbeşte cu victima, încurajeaz-o: „N-ai nimic, stai liniştit”

„Dacă te încarci emoţional eşti inutil la locul accidentului”, scriu reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov pe Facebook, într-o postare despre tehnicile folosite de salvatori când intervin de urgenţă: „Vorbeşte permanent cu victima, o încurajează ”, spun pompierii.

551 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai ISU, mesaj despre salvatori: Vorbeşte cu victima, încurajeaz-o: „N-ai nimic, stai liniştit”

Reprezentanţii ISU, despre salvatori: Vorbeşte cu victima, o încurajeaz-o: „N-ai nimic, stai liniştit”,

„Toate intervenţiile au dramele lor”, scriu reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov, pe pagina de Facebook. Ei vorbesc despre un pompier, Ion Radu, căruia i se spune „descarceratorul” şi care are rolul de a fi faţă în faţă tot timpul cu victimele accidentelor grave, în care este nevoie de intervenţia echipajului de Descarcerare.

„Asigură zona! Guler cervical! Am nevoie de foarfecă, depărtător şi doi cilindri!” - sunt câteva din cuvintele „descarceratorului”, cum i se spune între colegi lui Ion Radu.

„Însă Radu nu se încarcă emoţional, este o regulă de bază în această meserie. O meserie pe care nu te îndrumă nimeni să o alegi, nu-ţi spune nimeni „ du-te, fă-te pompier descarcerator, e cea mai frumoasă meserie!”, scriu pompierii.

Potrivit acestora, „dacă te încarci emoţional eşti inutil la locul accidentului. Tu trebuie să salvezi!”.

Pompierul „descarcerator” are un rol extrem de important, pentru că trebuie să facă victima să se simtă în siguranţă, chiar dacă persoana rănită este speriată.

„Când ajunge la accidentul indicat, el este cel care ţine legătura cu victima, să-i distragă atenţia, să stea cu privirea numai spre el, să nu mişte capul. Unul din colegii săi vine prin lateral şi îi aplică gulerul cervical pentru imobilizarea coloanei. În tot acest timp el vorbeşte permanent cu victima, o încurajază <n-ai nimic, stai liniştit…>”, scriu reprezentanţii ISU B-IF.

Taguri:
mesaj,
victimă,
isu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici