Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi cei ai Bisericii Greco-Catolice spun că acestea condamnă practicile realizate de vrăjitoare, sfătuindu-i pe oamenii să nu recurgă la astfel de ritualuri.

222 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare (Imagine: Mediafax Foto)

"Biserica Ortodoxă condamnă astfel de practici şi îi sfătuieşte pe oameni să nu recurgă la aşa ceva, pentru că se îndepărtează de spiritul credinţei. Trebuie evitate astfel de acţiuni, care nu au nimic de-a face cu Biserica şi cu principiile creştine. Sunt manifestări care nu au de-a face cu Dumnezeu, ci doar cu Diavolul", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov, întrebat despre ritualul de la Cluj-Napoca al celor cinci vrăjitoare care vor să desfacă blestemul flăcării violete despre care spun că s-a abătut asupra Parlamentului României.

Potrivit acestuia, Biserica nu poate porni, acum, o "cruciadă împotriva vrăjitoarelor", ci poate doar să-i sfătuiască pe credincioşi să nu apeleze la astfel de ritualuri.

"Singura rezolvare a problemelor o oferă Dumnezeu, iar Diavolul oferă doar pseudosoluţii. Astfel de ritualuri sunt false soluţii", a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.

La rândul său, Daniel Avram, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, a declarat că o biserică creştină nu poate fi de acord cu astfel de practici.

"O biserică creştină nu poate fi de acord cu astfel de practici. Singura nădejde o avem în Dumnezeu şi doar Dumnezeu are grijă de noi, de ţară şi de politicieni. În Dumnezeu ar trebui să ne punem încrederea, nu în vrăjitoare sau în alte forţe care nu vor avea niciun efect", a spus Avram.

Cinci vrăjitoare au început, vineri seară, la Cluj-Napoca, un ritual care va dura nouă zile şi nouă nopţi, prin care vor să desfacă blestemul flăcării violete despre care spun că s-a abătut asupra Parlamentului României. Ritualul a continuat la sfârşitul săptămânii trecute pe malul râului Someş, dar şi pe cel al Arieşului, iar marţi seară s-a desfăşurat în pădurea Baciu şi în cimitirul din comună.

Cele cinci vrăjitoare susţin că au primit felicitări pentru demersul lor din partea unor "guvernanţi şi parlamentari".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici