Reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media, sesizat de România

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că România a sesizat reprezentantul OSCE privind libertatea în mass-media, cerând investigarea tuturor cazurilor de încălcare a libertăţii de expresie, semnalate recent în R. Moldova.

27 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media, sesizat de România

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Intenţionăm să facem toate demersurile necesare privind toţi cetăţenii români care se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte libera circulaţie", a spus Diaconescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări referitoare la demersurile făcute în legătură cu situaţia unor jurnalişti români care au fost expulzaţi de Chişinău, că România a notificat reprezentantul OSCE pentru libertatea presei în legătură cu această situaţie.

"România a sesizat reprezentantul OSCE pentru libertate în mass-media şi am solicitat investigarea încălcărilor libertăţii de expresie care au avut loc, recent, în R. Moldova", a spus Diaconescu.

Potrivit lui Diaconescu, este vorba despre un demers care se înscrie într-o linie de normalitate.

"Vreau să vă spun că acest demers este unul normal şi îşi are rădăcinile în modul în care, la nivel comunitar, funcţionează sistemul de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", a mai spus ministrul.

Un reporter şi un operator al postului de televiziune Antena 3, un fotoreporter de la cotidianul Adevărul şi un reporter al cotidianului "Gândul" au fost expulzaţi de autorităţile de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici