Responsabilul Zoo Rădăuţi, cercetat penal pentru vătămare corporală

Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuţi este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă după ce o adolescentă de 15 ani care se afla în vizită în acest parc a fost rănită, marţi, de o leoaică, în momentul în care fata s-a apropiat de cuşcă.

257 afișări
Imaginea articolului Responsabilul Zoo Rădăuţi, cercetat penal pentru vătămare corporală

Responsabilul Zoo Rădăuţi, cercetat penal pentru vătămare corporală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, marţi, la ora 13.38, responsabilul Parcului Zoologic din Rădăuţi a sesizat telefonic Poliţia Rădăuţi că o fată a fost rănită de un leu la piciorul drept.

În urma cercetărilor s-a stabilit că adolescenta, în vârstă de 15 ani, care era însoţită de o femeie în vârstă de 31 de ani, au vizitat, marţi, la prânz, Parcul Zoologic Rădăuţi.

Sursa citată precizează că, deşi zona cuştilor unde sunt ţinute animalele sălbatice este delimitată de aleile de vizită prin bare din fier, montate la o distanţă de 1,20 metri faţă de acestea, iar la intrarea în Parcul Zoologic este un afiş de avertizare în ceea ce priveşte siguranţa vizitatorilor, adolescenta a trecut de gratiile de protecţie, însoţită de femeie.

În momentul în care fata s-a apropiat de cuşca unui leu, acesta a prins-o cu labele printre gratii de piciorul drept, provocându-i răni care necesită aproximativ 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Iniţial, fata a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, apoi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, unde i-a fost suturată rana.

Poliţia Suceava a precizat că în acest caz responsabilul Parcului Zoologic Rădăuţi este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuţi, Angela Olenici, declara că adolescenta a intrat într-un loc interzis, unde a încercat să se joace cu leoaica, şi că fata şi-a băgat piciorul între gratiile cuştii, iar animalul i-a cuprins cu labele din faţă piciorul şi a muşcat-o de gleznă. Olenici a menţionat că un angajat care se afla la 20-30 de metri distanţă de zona respectivă a ajutat-o pe fetiţă şi a tras-o de lângă cuşcă, fiind apoi anunţată ambulanţa.

"Fetiţa nu avea ce căuta în zona respectivă. Leoaica avea mâncare, care era pe trapă. Probabil, fetiţa a vrut doar să se joace, dar nu avea voie în zona respectivă", a afirmat Olenici.

Adolescenta muşcată de leoaică este cetăţean american şi învaţă la o şcoală privată din municipiul Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici