Restricţii impuse în Piatra Neamţ, unde incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 3 la mia de locuitori

  • Autorităţile au impus restricţii în oraşele Piatra Neamţ şi Bicaz, dar şi în comunele Girov şi Gârcina, din judeţul Neamţ
  • Rata de incidenţă a cazurilor de Covid a depăşit 3 la mia de locuitori.
7912 afișări
Imaginea articolului Restricţii impuse în Piatra Neamţ, unde incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 3 la mia de locuitori

Restricţii impuse în Piatra Neamţ, unde incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 3 la mia de locuitori

Potrivit deciziei adoptate vineri de CJSU Neamţ, „se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în localităţile de pe raza judeţului Neamţ unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori, respectiv municipiul Piatra Neamţ (3,31), oraşul Bicaz (3,48), comuna Girov (3,90), comuna Gârcina (3,06)”.

De asemenea, CJSU a decis interzicearea activităţii restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din aceste localităţi, dar şi a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În alte localităţi, activitatea restaurantelor, cafenelelor din interiorul clădirilor, a cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi a sălilor de noroc este permisă fără a depăşi 30 % din capacitatea spaţiului. Este vorba de localităţi în care incidenţa cazurilor de Covid este cuprinsă între 15, şi 3: municipiul Roman (2,37), oraşul Târgu Neamţ (2,10), comunele Dobreni (2,65), Costişa (2,55), Alexandru cel Bun (2,45), Pângăraţi (2,22), Bicaz Chei (2,18), Dumbrava Roşie (2,15), Ghindăoani (2,11), Piatra Şoimului (2,00), Ştefan cel Mare (1,97), Păstrăveni (2,00), Dochia (1,99), Poiana Teiului (1,85), Podoleni (1,80), Agapia (1,66), Ruginoasa (1,62), Crăcăoani (1,61), Dulceşti (1,55), Bodeşti (1,52).

„Se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, în localităţile de pe raza judeţului Neamţ, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii”, se mai arată în decizia CJSU Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici