Revendicatorul terenurilor ANL, urmărit penal pentru o nouă înşelăciune

Revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coandă", Radu Fotino şi presupusa complice a sa, Luminiţa Râşnoveanu, ambii condamnaţi la 15 respectiv 7 ani de închisoare, sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru că ar fi înşelat o societate cu o parcelă dintr-un teren al ANL.

17 afișări
Imaginea articolului Revendicatorul terenurilor ANL, urmărit penal pentru o nouă înşelăciune

Revendicatorul terenurilor ANL, urmărit penal pentru o nouă înşelăciune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că cel care a revendicat terenurile din cartierul ANL, Henri Coandă, Radu Ioan Fotino, are un nou dosar penal, constituit în urma unei plângeri depuse de reprezentanţii unei societăţi comerciale.

Potrivit sursei citate, Fotino şi Râşnoveanu ar fi promis că, în urma clarificării situaţiilor juridice ale terenurilor din cartierul Henri Coandă, vor vinde o parcelă încadrată pe terenurile pentru care Fotino a întocmit acte false şi pentru care a fost judecat şi condamnat în primă instanţă.

Sursa citată precizează că Fotino şi Râşnoveanu ar fi promis să vândă parcela, a cărei situaţie juridică era incertă, pentru suma de un milion de euro. Din cauza sumei, competenţa de soluţionare a plângerii a revenit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, Serviciul Teritorial Bucureşti al DNA a întocmit un nou dosar de cercetare penală pe numele celor doi, printre martorii din acest dosar figurând şi Romulus Benone Dragomir, acuzat şi condamnat alături de Râşnoveanu şi Fotino, la patru ani şi şase luni închisoare, pentru complicitate la tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelătorie cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 31 iulie, pe revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coandă", Radu Ioan Fotino, la 15 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi a anulat certificatele de moştenitor nelegale întocmite pe numele acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici