REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - DOLJ: Promovabilitatea a crescut cu peste un punct procentual, ajungând la 48,24%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut în judeţul Dolj cu peste un punct procentual după soluţionarea contestaţiilor, ajungând la 48,24 la sută, după ce 344 de note contestate au fost mărite.

165 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, rezultatele finale la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie indică o promovabilitate de 48,24 la sută, cu 1,14 puncte procentuale mai mare decât era iniţial.

"Din cele 1.371 de contestaţii, pentru 344 de lucrări au fost acordate note mai mari, iar pentru alte 172, s-a considerat că elevii meritau o notă mai mică", a declarat Georgică Bercea, inspector şcolar general ISJ Dolj.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Dolj era, înainte de depunerea contestaţiilor, 47,10 la sută, mai mare cu aproape şase procente faţă de anul trecut.

Media 10 a fost obţinută de trei elevi de la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" şi de unul de la Colegiul Naţional "Elena Cuza", ambele din Craiova.

La liceele "Beethoven" din Craiova, pentru elevi cu deficienţe, "Aurelian Ionete" din Malu Mare şi la Liceul Tehnologic din Cârcea niciun absolvent nu a reuşit să promoveze examenul, nici dupa rezolvarea contestaţiilor.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici