REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - IAŞI: Promovabilitatea a crescut cu 0,63 puncte procentuale şi a ajuns la 68,18%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Iaşi a crescut cu 0,63 puncte procentuale, după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 68,18 la sută, cele mai multe note fiind însă scăzute.

201 afișări

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în urma soluţionării contestaţiilor, promovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 67,55 la sută la 68,18 la sută.

În judeţul Iaşi au fost depuse, în total, 1.245 de contestaţii. În urma recorectării lucrărilor, 204 note au fost scăzute, iar 121 au fost mărite. Totodată, o elevă de la Colegiul Naţional din Iaşi a reuşit să obţină media 10.

"Procentul final de promovare este de 68,18 la sută, un rezultat care ne bucură. S-au modificat note în plus, dar şi în minus, semn că în momentul în care se optează pentru contestaţie, candidatul trebuie să evalueze atent propria prestaţie raportat la baremul de corectare", a afirmat şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

Ea a adăugat că multe dintre contestaţii au fost depuse de către elevi care au obţinut note mari, în speranţa îmbunătăţirii mediei generale, luată în calcul la admiterea la facultate.

În judeţul Iaşi au susţinut examenul de bacalaureat 5.116 candidaţi, iar 13 dintre aceştia au obţinut media 10.

Vineri, toţi cei 13 candidaţi cu media maximă au fost premiaţi de Primăria Iaşi şi de Inspectoratul Şcolar, fiindu-le oferite diplome, coroniţe, un stilou şi un clopoţel, care să le amintească de anii de şcoală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici