REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - PRAHOVA: Peste 70 de candidaţi respinşi au fost declaraţi promovaţi după contestaţii

Peste 70 de candidaţi din judeţul Prahova au promovat examenul de bacalaureat în urma rezolvării contestaţiilor, astfel că promovabilitatea a crescut cu aproape un punct procentual, de la 60,56 la sută la 61,60 la sută.

137 afișări

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, 76 de candidaţi respinşi iniţial la bacalaureat au fost declaraţi promovaţi, în urma contestaţiilor.

Unul dintre aceştia este absolvent al Liceului Tehnologic Starchiojd, una dintre cele trei unităţi de învăţământ din Prahova unde niciun elev nu a reuşit să ia examenul de bacalaureat. Candidatul a reuşit, astfel, să scoată liceul pe care l-a absolvit de pe lista celor cu procent de promovare zero.

Procentul de promovare în judeţul Prahova a crescut în urma contestaţiilor cu un punct procentual, de la 60,56 la 61,60.

În Prahova au fost depuse peste 1.470 de contestaţii, cele mai multe la Limba română şi Matematică. Din totalul contestaţiilor au fost aprobate 529, însă nu toate notele schimbate în urma recorectării au crescut. Astfel, în cazul a 50 de lucrări notele au scăzut.

În judeţul Prahova au susţinut examenul de bacalaureat în prima sesiune din anul acesta 6.871 de candidaţi, iar dintre aceştia 4.161 au luat examenul înainte de contestaţii. Aproximativ 3.000 de candidaţi nu s-au înscris la examen, fiind vorba despre elevi corigenţi sau elevi slab pregătiţi care au preferat să nu participe, iar peste 330 nu s-au prezentat la probele de examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici