REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - SUCEAVA: Promovabilitatea după contestaţii la bacalaureat creşte la 65,78%, cu 1,3 puncte procentuale

Promovabilitatea la examenul de BACALAUREAT în judeţul Suceava a crescut de la 64,48 la sută la 65,78 la sută în urma soluţionării celor 1.349 de contestaţii depuse de candidaţi.

174 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat că în urma soluţionării contestaţiilor la examenul de BACALAUREAT, din cele 1.349 de lucrări reevaluate, un număr de 821 de note au rămas nemodificate, alte 222 de note au fost modificate prin scădere, iar 306 note au fost modificate prin creştere.

Ea a spus că procentul de promovabilitate final în judeţul Suceava la examenul de bacalaureat din acest an este de 65,78 la sută.

În judeţ au fost depuse 1.349 de contestaţii la examenul de bacalaureat, 363 fiind la limba română pentru candidaţii de la profilul real şi tehnologic şi 164 de contestaţii la limba română profil umanist şi pedagogic vocaţional. Alte 101 contestaţii au fost depuse la matematică, specializarea matematică informatică, 25 la matematică la specializarea ştiinţele naturii şi 159 la matematică - profilul tehnologic.

Totodată, la istorie s-au înregistrat 104 contestaţii, la geografie 131 de contestaţii, la informatică, specializarea matematică informatică, 32 de contestaţii, la logică, argumentare şi comunicare - 17 contestaţii, la anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană - 118, la biologie vegetală şi animală 95, chimie anorganică profilul tehnologic nivel I/II s-au înregistrat două contestaţii, în timp ce la chimie anorganică profilul teoretic nivel I/II s-au depus patru contestaţii, iar la chimie organică, profil teoretic, opt contestaţii.

Un număr de 15 contestaţii s-au înregistrat la fizică, profil teoretic şi şase la fizică, profil tehnologic, trei la filosofie, una la economie şi una la sociologie.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava a fost, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 64,48 la sută.

La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 6.528 de candidaţi din promoţia 2013, dar şi din promoţii anterioare, dintre care 6.135 candidaţi s-au prezentat la examen, 393 au absentat, iar patru absolvenţi au fost eliminaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici