REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - VRANCEA şi BUZĂU: 55 de candidaţi respinşi iniţial, promovaţi după contestaţii

Un număr de 255 de contestaţii dintre cele 873 depuse în Buzău după examenul de bacalaureat au fost admise, iar 33 dintre candidaţii respinşi iniţial au fost declaraţi promovaţi, în timp ce în Vrancea 22 de elevi respinşi au promovat examenul, o elevă primind trei puncte în plus după contestaţie.

215 afișări

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, din cele 873 de contestaţii depuse în judeţul Buzău după examenul de bacalaureat, 255 au fost admise.

Astfel, în cazul a 123 de lucrări notele au crescut, iar în 132 de cazuri au scăzut.

Un număr de 33 de absolvenţi de liceu au fost declaraţi promovaţi după rezolvarea contestaţiilor, fiind vorba despre 28 din actuala promoţie, iar restul din generaţiile trecute. Astfel, în Buzău, procentul de promovare la bacalaureat a crescut de la 63,99 la 64,9.

"În medie, notele la lucrări au fost modificate cu 0,2 - 0,3, însă şi avem şi două puncte diferenţă între notele primite iniţial şi cele finale. Îmbucurător este că procentul de promovare a crescut în judeţul Buzău", a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.

În cazul a trei lucrări, două la Limba şi literatura română şi una la Istorie, s-au înregistrat diferenţe de notare mai mari de două puncte. Astfel, un candidat care iniţial a avut nota 6,4 la Limba română, după contestaţie a primit 8,65, iar altul care a făcut contestaţie, tot la Limba română, a obţinut 6,1 nota iniţială fiind 4. Cel de-al treilea candidat în cazul căruia nota s-a schimbat a avut iniţial 5,5, fiind notat ulterior cu 7,7.

În judeţul Vrancea, 20 de absolvenţi de liceu care iniţial au fost declaraţi respinşi au promovat bacalaureatul după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitatea crescând astfel de la 54.63 la sută la 55.32 la sută.

Potrivit inspectorului general al ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia, un candidat a obţinut după contestaţie media 10 la bacalaureat, crescând astfel de la trei la patru numărul elevilor cu medii maxime.

Ea a precizat că o elevă care a fost notată iniţial cu 5.25 la Psihologie, a primit după recorectare 2.85, în timp ce un alt candidat care a primit iniţial 6,80 la Informatică, a obţinut ulterior 9,80.

"Vom vedea care e situaţia, unde s-a greşit. Comisia judeţeană va face o verificare a celor două lucrări şi a profesorilor care au evaluat lucrările, să vedem ce s a întâmplat în cazurile menţionate. Săptămâna viitoare va fi făcută o analiză a modului în care au fost corectate aceste lucrări", a declarat, vineri, Vasilica Zaharia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici