REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2015: Lucrare la istorie notată iniţial cu 5,7, mărită cu patru puncte după contestaţii

O lucrare la proba de istorie de la bacalaureat notată iniţial cu 5,7 a fost mărită cu patru puncte după soluţionarea contestaţiilor depuse în judeţul Vaslui, iar o elevă olimpică la limba română, care luase 6,55 la această probă, a obţinut 9 după recorectare.

498 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2015: Lucrare la istorie notată iniţial cu 5,7, mărită cu patru puncte după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2015: Lucrare la istorie notată iniţial cu 5,7, mărită cu patru puncte după contestaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, din cele 1.310 contestaţii depuse la bacalaureat 441 au fost admise, iar 381 de lucrări au primit note mai mari, iar 60 - note mai mici.

Astfel, 35 de elevi din judeţ au promovat examenul de bacalaureat, rata de promovare crescând de la 68,75% la 69,90%.

”Pentru şase lucrări diferenţa de note a fost mai mare de 1,5 puncte, în urma soluţionării contestaţiilor. Cea mai mare creştere a fost de patru puncte, în cazul unei teze la istorie nota majorându-se de la 5,7 la 9,7”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Tot în urma contestaţiilor, şase lucrări au fost notate cu 10, în timp ce o elevă de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, olimpică la limba română şi a cărei lucrare la această probă a examenului fusese notată cu 6,55, a primit 9.

Lucrările elevilor din judeţul Vaslui care au susţinut bacalaureatul au fost corectate în judeţul Botoşani, iar soluţionarea contestaţiilor s-au făcut în judeţul Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici