Risc de avalanşe în Munţii Făgăraşului

Stratul de zăpadă la Cabana Capra, din Munţii Făgăraşului, atinge 40 de centimetri grosime şi este instabil, iar riscul producerii de avalanşe este maxim, astfel că salvamontiştii recomandă turiştilor să evite deplasările pe Transfăgărăşan.

1 afișare
Imaginea articolului Risc de avalanşe în Munţii Făgăraşului

Risc de avalanşe în Munţii Făgăraşului

Şeful Serviciului Salvamont Argeş a cerut salvamontiştilor să se retragă din zona de risc pentru a nu rămâne izolaţi în cazul producerii unor avalanşe.

"Este pericol mare pentru toţi, indiferent de statut, că eşti simplu turist sau om al muntelui, cu pregătire fizică şi specifică. E bine să acţionăm preventiv, mai ales că în zonă condiţiile sunt de iarnă veritabilă. Zăpada aşezată este dispusă pe suprafeţe de unde oricând o pot lua la vale. Cer turiştilor să evite zona, cel puţin pentru câteva zile, până când vremea îşi va mai reveni", a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş.

Transfăgăraşanul este în continuare deschis circulaţiei, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă, însă poliţiştii au recomandat şoferilor să evite deplasările între Piscu Negru şi Bâlea Lac, din cauza riscului producerii avalanşelor.

Oficial, Transfăgărăşanul se va închide începând din 1 noiembrie, dar pe anumite porţiuni dintre judeţele Argeş şi Sibiu, circulaţia a devenit periculoasă începând de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici