Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei şi Călimani-Bistriţei

Este risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei şi Călimani-Bistriţei până miercuri seara, arată Administraţia Naţională de Meteorologie.

57 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei şi Călimani-Bistriţei

Potrivit buletinului nivometeorologic valabil până miercuri la ora 20.00, în Bucegi şi Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul mai instabil de zăpadă de la suprafaţă, chiar dacă nu are grosimi importante decât pe anumite pante, va putea aluneca peste cel vechi în special la supraîncărcări, favorizând declanşarea unor avalanşe de dimensiuni mici şi medii, riscul fiind însemnat.

La altitudini de sub 1800 de metri, unde stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, la supraîncărcări mari, vor fi condiţii pentru alunecarea stratului nou depus pe pantele mai înclinate şi cu acumulări mai importante, riscul fiind moderat.

Şi în Munţii Rodnei şi Călimani-Bistriţei, la peste 1800 de metri, pe pantele suficient de înclinate, vor fi condiţii pentru alunecarea stratului nou-depus din partea superioară şi pentru declanşarea
unor avalanşe de dimensiuni medii, riscul fiind prezent atât spontan, cât mai ales la supraîncărcări ale stratului. Riscul este însemnat.

La altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul de avalanşă rămâne moderat.

Tot risc moderat de avalanţă este şi în Munţii Ţarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu, Vlăîdeasa şi Ceahlău.

Cel mai mare strat de zăpadă era înregistrat luni la VF. Călimani (114 cm), urmat de Bâlea Lac (86 cm) şi Vf. Omu (79 cm).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici