Risc însemnat de avalanşe pe traseul spre Vârful Babele

Salvamontiştii dâmboviţeni îi avertizează pe turişti să evite traseul spre Vârful Babele întrucât condiţiile metorologice din ultima perioadă au favorizat producerea unor avalanşe de zăpadă.

59 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe pe traseul spre Vârful Babele

Risc însemnat de avalanşe pe traseul spre Vârful Babele

Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, pe traseul Babele-Cimitirul Elefanților-Piatra Arsă zăpada proapăt aşternută nu are stabilitate, cu o zi în urmă fiind surprinşi de o avalanşă trei salvamontişti.

"Nu a nins toată iarna cum a nins sâmbătă seară. O zi a nins, în alta a plouat, iar acum a nins foarte tare. Din cauza îngheţului, sub zăpadă s-a format un strat de gheaţă foarte periculos. De altfel, trei colegi de-ai noştri au fost susprinşi, ieri (sâmbătă-n.r.), de o avalanşă, iar unul dintre ei a fost chiar îngropat de zăpadă. Norocul lor a fost că ştiau ce trebuie să facă în astfel de situaţii și au scăpat teferi", a declarat Doru Diaconescu

Stratul de zăpadă pe Platoul Padina măsoară aproximativ 35 de centimetri, dar pe alocuri poate atinge chiar şi un metru înălţime.

Conform sursei citate, sâmbătă drumul de acces spre Sanatoriul Moroieni a fost blocat din cauza zăpezii şi s-a intervenit cu patru utilaje pentru curăţarea traseului.

Şeful Salvamont Dâmboviţa a mai spus că din cauza vântului extrem de puternic telecabina spre Babele nu funcționează.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici