Risc maxim de avalanşe în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe niciunul dintre traseele montane din Masivul Bucegi în această perioadă, întrucât pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanşe.

54 afișări
Imaginea articolului Risc maxim de avalanşe în Masivul Bucegi

Risc maxim de avalanşe în Masivul Bucegi

Potrivit şefului de la Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, pe munte a nins foarte mult în ultimele zile, iar vântul a bătut cu viteze de peste 140 de kilometri pe oră şi a viscolit zăpada, riscul de producere a unor avalanşe fiind maxim.

Pe tot platoul Bucegi stratul de zăpadă este de peste un metru şi jumătate, iar în râpe zăpada viscolită adusă de vântul puternic depăşeşte, pe alocuri, zece metri.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane sunt închise şi le recomandă iubitorilor de drumeţii montane să nu se aventureze pe munte.

"A încerca să urci acum pe munte ar fi adevărată sinucidere", a afirmat şeful Serviciului salvamont Buşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici