Ritli Ladislau: Alexandru Pesamosca, unul din cei mai reputati chirurgi pediatri, dascăl respectat

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, regretă decesul profesorului Alexandru Pesamosca spunând că acesta va rămâne în lumea medicală drept un reputat chirurg şi un dască respectat care a instruit generaţii întregi de medici.

508 afișări
Imaginea articolului Ritli Ladislau: Alexandru Pesamosca, unul din cei mai reputati chirurgi pediatri, dascăl respectat

Ritli Ladislau: Alexandru Pesamosca, unul din cei mai reputati chirurgi pediatri, dascăl respectat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îmi exprim regretul profund şi sincer faţă de dispariţia domnului profesor doctor Alexandru Pesamosca. Profesorul Alexandru Pesamosca a fost unul dintre cei mai reputaţi chirurgi pediatri pe care i-a dat medicina românească şi un dascăl respectat care a instruit generaţii întregi de medici. Va rămâne în amintirea şi inimile noastre ca «Îngerul păzitor» al micilor pacienţi pe care i-a îngrijit şi i-a iubit pe parcursul a 60 de ani de carieră strălucită. Dumnezeu să îl odihnească!", scrie Ritli Ladislau în mesajul transmis printr-un comunicat de presă.

Alexandru Pesamosca a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie". Decesul a avut loc în jurul orei 2.00, în Clinica de ortopedie din cadrul spitalului, potrivit unor apropiaţi ai familiei profesorului.

"Dorinţa profesorului Pesamosca a fost să se sfârşească în locul pe care l-a iubit foarte mult, în locul lui de muncă, care-i devenise şi casă", potrivit aceloraşi apropiaţi ai familiei.

Profesorul fusese transferat de la Spitalul Floreasca în urmă cu câteva zile. El fusese internat în unitatea sanitară în 18 iunie pentru că respira greu şi avea o durere în piept.

Gabriel Smarandache, managerul spitalului "Marie Curie", a declarat, pentru MEDIAFAX, că trupul profesorului va fi depus, joi, în capela bisericii Cuviosul Stelian şi Sfântul Nicolae-Brâncoveanu din curtea spitalului, iar vineri în sala de consiliu a Facultăţii de Medicină "Carol Davila".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici