România, generaţia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de băieţi şi fete

În ultimii trei ani, la nivel naţional, părinţii au ales să-şi boteze bebeluşii Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionuţ sau Ştefan. Fetiţele au primit prenume ca Maria, Elena, Ioana şi, mai nou, Andreea şi Alexandra, arată "Gândul".

505 afișări
Imaginea articolului România, generaţia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de băieţi şi fete

România, generaţia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de băieţi şi fete (Imagine: Mediafax Foto)

În Bucureşti, "top five"-ul se schimbă. Bebeluşii au fost declaraţi cu nume cu rezonanţă occidentală sau latino-americană, inspirate după cele purtate de personaje internaţionale la modă. "Gândul" a făcut un "recensământ" pe baza informaţiilor primite de la reprezentanţii direcţiilor Stare Civilă din Capitală, care ne-au explicat că există o nouă tendinţă în alegerea numelor: numele care înnebuneau zeci de mii de părinţi acum zece ani, luate din telenovele, sunt astăzi serios concurate de cele importate din Italia sau Spania, locuri în care mulţi dintre părinţi şi-au găsit de lucru.

Citeşte mai multe despre cum aleg părinţii numele copiilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici