România merge la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna

  • Zece edituri româneşti vor participa, în perioada 21-24 martie, la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna.
  • Aceasta este primul târg internaţional de carte la care Ministerul Culturii participă cu stand naţional, după decembrie 2019.
211 afișări
Imaginea articolului România merge la Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna

Ministerul Culturii anunţă că a 59-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna este organizată anul acesta în perioada 21 – 24 martie. Evenimentul va avea loc în format fizic, acesta fiind primul târg internaţional de carte la care Ministerul Culturii participă cu stand naţional, după decembrie 2019.

„După mai bine de doi ani de pauză, participarea la Târgul Internaţional de Carte de la Bologna este încă un pas către întoarcerea la normalitate a sectorului cultural. Voi sprijini, întotdeauna, prezenţa scriitorilor români la astfel de evenimente, care promovează dialogul între culturi şi asigură deschiderea industriei editoriale naţionale către piaţa internaţională. Rolul nostru este să asigurăm un cadru propice pentru scriitori, dar şi să ne amintim constant că trebuie să ispitim spre lectură atât pe cei mai mici cititori, cât şi pe adulţi”, a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii.

Standul naţional, în care vor fi prezente peste 10 edituri româneşti, va beneficia de un concept grafic realizat în colaborare cu Clubul Ilustratorilor Români.

Invitaţii Ministerului Culturii la Bologna sunt autorii Cristina Andone, Petre Crăciun, Dan Lungu şi Radu Răileanu. În cadrul evenimentului, scriitoarea Cristina Andone va purta un dialog cu toţi cei interesaţi despre colecţiile sale „Poveşti din pădurea muzicală” şi „Dar motan”, publicate la editura Nemi, iar Petre Crăciun, autor şi editor, îşi va prezenta antologia „100 de basme şi poveşti. Odaia Fericirii”, precum şi alte apariţii ale editurii Zorio.

În cadrul aceluiaşi târg vor participa Dan Lungu, autorul volumului „Vlogger la 13 ani”, publicat de editura Polirom, şi Radu Răileanu, ilustratorul cărţii.

Târgul Internaţional de Carte de la Bologna este cel mai important eveniment de acest gen la nivel mondial, la care participă edituri de marcă pentru copii şi adolescenţi, agenţi literari, traducători şi autori. În cadrul târgului vor avea loc expoziţii sau concursuri de ilustraţie şi se vor acorda premii, din partea organizatorilor, pentru ilustratori, autori, traducători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici