România, pusă pe gânduri după tragedia din Serbia. Ce măsuri pun la cale autorităţile

La nivelul Ministerul Educaţiei, împreună cu MAI, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educaţie din ţara noastră, spune Nicolae Ciucă, întrebat cum poate preîntâmpina România o tragedie similară cu cea din Serbia.

660 afișări
Imaginea articolului România, pusă pe gânduri după tragedia din Serbia. Ce măsuri pun la cale autorităţile

România, pusă pe gânduri după tragedia din Serbia. Ce măsuri pun la cale autorităţile

„Există o adevărată dezbatere pe aceste subiect. Au fost dezbateri legate de ceea ce s-a întâmplat... Doamne fereşte, nici nu ne dorim să avem astfel de incidente în şcoli, dar sunt, totuşi, anumite fapte care s-au petrecut şi în şcolile din România. La nivelul Ministerul Educaţiei, împreună cu MAI, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care analizează şi identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educaţie din ţara noastră”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul precizează că din delegaţia sa face parte şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„E clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri poate să rezolve aceste probleme. Este vorba de o legătură între ceea ce înseamnă educaţia în familie, în şcoală, în societate, măsurile de prevenţie care trebuie luate instituţional şi, desigur, sunt aceste aspecte de prevenire. Este tragic ce s-a întâmplat. Exprim încă o dată regretul şi transmit condoleanţe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă încât o măsură anunţată acum, în faţa microfoanelor, nu rezolvă problema”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
serbia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici