Românii arestaţi de moldoveni pe Prut se află la Cahul

Cei doi români arestaţi de autorităţile moldovene în timp ce traversau râul Prut se află în arestul Comisariatului de Poliţie Cahul pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, pedepsită cu amendă sau cu închisoare de la 1 la 3 ani, a precizat MAE, pentru MEDIAFAX.

197 afișări
Imaginea articolului Românii arestaţi de moldoveni pe Prut se află la Cahul

Românii arestaţi de moldoveni pe Prut se află la Cahul (Imagine: Mediafax Foto)

MAE indică de asemenea că, în urma discuţiilor dintre Ambasada României la Chişinău şi Comisariatului de Poliţie Cahul a rezultat că cei doi cetăţeni români sunt acuzaţi de braconaj.

Ambasada României la Chişinău acordă atenţie maximă situaţiei celor doi cetăţeni români, utilizând toate procedurile pentru ca acestora să le fie respectate drepturile şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai arată MAE.

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia de frontieră moldoveană în timp ce încercau să traverseze cu o barcă Râul Prut, frontiera dintre România şi Republica Moldova, incidentul fiind semnalat în raionul moldovean Cahul, a relatat, miercuri, BASA-press.

Potrivit Serviciului moldovean de Grăniceri, cei doi bărbaţi, în vârstă de 51 şi 65 de ani, au fost depistaţi de o patrulă a poliţiei de frontieră în timp ce traversau Râul Prut la bordul unei bărci cu motor.

Niciunul din cei doi suspecţi nu a putut prezenta acte de identitate şi au încercau să scape de control, fără a oferi explicaţii despre prezenţa pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform Serviciului moldovean de grăniceri, în urma cercetărilor preliminare s-a stabilit că românii ar locui în judeţul Galaţi.

Cei doi suspecţi au fost predaţi autorităţilor de drept pentru a fi traşi la răspundere conform legislatiei Republicii Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici