Românii arestaţi în Spania, urmăriţi timp de un an de autorităţi

Ancheta care a condus la arestarea a 120 de români în Spania, în cursul unei operaţiuni internaţionale coordonate de Europol, a debutat în urmă cu un an, după o investigaţie a Comisariatului general al poliţiei judiciare, relatează cotidianul ABC, în ediţia electronică.

91 afișări
Imaginea articolului Românii arestaţi în Spania, urmăriţi timp de un an de autorităţi

Românii arestaţi în Spania, urmăriţi timp de un an de autorităţi

Comisariatului general al poliţiei judiciare a descoperit, în urma unei investigaţii, că o puternică mafie românească având baza în Valencia acţiona nu doar într-o mare parte a Spaniei, dar şi în alte cinci ţări europene, şi a decis să trimită rezultatele obţinute Centrului de informaţii împotriva crimei organizate.

După ce mai mulţi membri ai organizaţiei şi oamenii lor de contact au fost urmăriţi, s-au descoperit ramificaţii ale reţelei într-o mare parte a Europei.

De acest caz se ocupă judecătorul Fernando Grande Marlaska, care a cerut ca arestările să fie efectuate începând de luni seară, la ora 23.00, până marţi, la aceeaşi oră, pentru ca membrii reţelei să nu comunice între ei.

Potrivit ABC, până miercuri seara au fost arestaţi peste 200 de români, dintre care aproximativ 100 în Spania. Cotidianul menţionează că detalii în legătură cu această operaţiune, "fără precedent în Europa", vor fi anunţate, joi, într-o conferinţă de presă. Principala activitate a organizaţiei din care făceau parte românii arestaţi consta în falsificarea cărţilor de credit. Infractorii, care acţionau în grupuri de cinci sau şase persoane, desfăşurau şi alte activităţi "secundare", cum ar fi furtul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici