Românii conduc în cel mai greu maraton de pe planetă, competiţia „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar

După trei zile de maraton arctic, bistriţeanul Tiberiu Uşeriu conduce în cel mai greu maraton din lume. El este urmat, la patru ore şi jumătate distanţă de ceilaţi doi români care participă la competiţia „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar.

2264 afișări
Imaginea articolului Românii conduc în cel mai greu maraton de pe planetă, competiţia „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar

Românii conduc în cel mai greu maraton de pe planetă, competiţia „6633Ultra” dincolo de Cercul Polar

Cei trei români care participă la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada, au preluat conducerea cursei încă din prima zi de competiţie. După trei zile de când s-a dat startul, primul care a ajuns în punctul de control este bistriţeanul Tiberiu Uşeriu care are, după încheierea celei de-a 3-a zi de concurs, un avans de 4 ore şi jumătate faţă de românii clasaţi pe locurile 2 şi 3, Vlad Tănase şi Andrei Roşu.

După primele trei zile de concurs Tiberiu Uşeriu a parcurs 334 de km din cei 566 ai maratonului. La start s-au înscris 12 concurenţi, însă după a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza condiţiilor extrem de grele, temperaturile coborând la - 47 de grade Celsius, a ninsorii dese şi a vântului care suflă cu peste 80 km/h. Organizatorii „6633Ultra” spun că bistriţeanul Tibi Uşeriu, care este în frunte încă din prima zi de maraton are şanse, dacă va continua în ritmul în care a început, să câştige cursa şi chiar să bată recordul din 2007.

Bistriţeanul de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume. Anul acesta, din România, participă trei alergători la celebrul maraton, Tibi Uşeriu, Vlad Tănase şi Andrei Roşu, maraton la care s-au înscris încă doi englezi şi doi americani şi câte un alergător din Scoţia, Franţa, Australia , Zimbabwe şi Singapore.

Maratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheaţă pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar şi a început vineri, 11 martie, şi se termină după 150 de ore de la start. Prima ediţie a maratonului a început în anul 2007 şi de atunci doar 19 oameni au reuşit să termine cursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici