Românii rezervă vacanţe în Bulgaria, după criza din educaţie şi zvonurile privind holera

După o perioadă de aplatizare a numărului de rezervări, cauzată de incertitudinea privind vacanţa din cauza crizei din educaţie, dar şi a temerilor legate de holeră în urma distrugerii barajului Nova Kahovka din Ucraina, românii continuă să îşi rezerve concedii pe litoralul bulgăresc.

924 afișări
Imaginea articolului Românii rezervă vacanţe în Bulgaria, după criza din educaţie şi zvonurile privind holera

Zvonurile conform cărora apa Mării Negre ar putea fi contaminată cu diferite bacterii în urma distrugerii barajului ucrainean Nova Kahovka au provocat îngrijorare printre acei turişti care aveau programate vacanţe pe litoralul românesc şi pe litoralul bulgăresc. Reacţiile oficialilor dezminţ, însă, aceste informaţii şi asigură populaţia că nu există pentru moment dovezi de poluare în acest sens la malul mării în România şi în Bulgaria.

Calitatea apei va continua să fie monitorizată pe ambele porţiuni de litoral.

Agenţii de turism spun că în ultima vreme a existat o perioadă de aplatizare a numărului de rezervări pentru litoralul bulgăresc, însă cel mai probabil nu din cauza temerilor legate de holera, ci ca urmare a unor alţi factori precum criza din educaţie, incertitudinea legată de vacanţele copiilor şi de concedii, până la un anumit punct. Românii continuă în prezent să-şi rezerve vacanţele în Bulgaria, înregistrându-se în general o creştere comparativ cu vara anului 2022. În plus, hotelierii au oferte last minute pentru români, din ce în ce mai avantajoase.

„Putem spune că în ultima perioadă, după răspândirea zvonurilor cu privire la o potenţială infestare a litoralului Mării Negre din România şi din Bulgaria cu diferite bacterii, au existat, pe alocuri, o serie de întrebări venite din partea turiştilor care aveau rezervate vacanţe pe litoralul bulgăresc. Recomandăm tuturor celor care au aceste temeri să se informeze numai din surse oficiale şi să urmărească datele oficiale publicate de autorităţile competente. Autorităţile din Bulgaria înţeleg, fac verificări şi iau în considerare îngrijorarea românilor, cu atât mai mult cu cât ţara noastră este cea mai importantă sursă de turişti pentru litoralul bulgăresc. Astfel, românii nu ar trebui să aibă nicio ezitare în a-şi rezerva vacanţe. Conform autorităţilor, probabilitatea unor astfel de scenarii este aproape zero şi, în orice situaţie, banii achitaţi nu se pierd. Turiştii care achiziţionează vacanţe prin intermediul agenţiei au posibilitatea de a beneficia de o serie de condiţii flexibile şi superflexibile”, declară Sebastian Constantinescu, CEO & Founder Travel Planner.

După apariţia speculaţiilor cu privire la o eventuală răspândire a unui presupus virus în apele Mării Negre din România şi din Bulgaria, reacţiile oficialilor nu au întârziat să apară. Pe site-ul oficial al Ministerului Mediului şi al Apelor din Bulgaria scrie: „Nu există dovezi de poluare în apele bulgare din Marea Neagră după distrugerea barajului Nova Kakhovka din Ucraina. Ministerul Mediului şi al Apelor (MOEW), împreună cu autorităţile ucrainene, moldoveneşti şi române, fac zilnic schimb de informaţii cu privire la potenţiala poluare din Marea Neagră. Direcţia Bazinului Mării Negre şi Agenţia Executivă de Mediu monitorizează şi indicatori suplimentari de impact potenţial în urma incidentului”.

„Observaţiile prin satelit şi modelarea matematică a curentilor de apă din Marea Neagră nu indică în prezent niciun motiv de îngrijorare, iar în cazul în care se identifică un risc potenţial se vor lua măsuri preventive şi se va informa populaţia”, se mai arată în comunicatul Ministerului Mediului şi al Apelor din Bulgaria.

„Centrul de monitorizare şi management integrat al zonei de coastă de la Academia Navală, precum şi trei locaţii suplimentare de-a lungul zonei de coastă bulgare se alătură monitorizăriimonitorizării îmbunătăţite. Nu există noi rapoarte de contaminare în Marea Neagră bulgară după distrugerea zidului barajului Nova Kahovka din Ucraina. O arată monitorizarea apelor mării de astăzi realizată de Ministerul Mediului şi Apelor şi coordonată alături de Ministerul Turismului”, este mesajul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Turismului din Bulgaria, pe 16 iunie 2023.

Bulgaria se menţine în fruntea clasamentului destinaţiilor pentru vacanţa la mare alese de către turiştii români, fiind avantajată de apropierea faţă de casă, dar şi de regimul de cazare all inclusive dominant, de serviciile bune şi foarte bune, de ofertele tentante, dar şi de multitudinea de obiective turistice, fie acestea naturale sau istorice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici