Românii sunt bineveniţi în SUA; 26.000 de români au primit vize temporare în 2009

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, că "românii sunt bineveniţi în Statele Unite", anul trecut peste 26.000 de români primind vize temporare pentru SUA.

50 afișări
Imaginea articolului Românii sunt bineveniţi în SUA; 26.000 de români au primit vize temporare în 2009

Românii sunt bineveniţi în SUA; 26.000 de români au primit vize temporare în 2009 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Aş vrea să vă vorbesc pe scurt despre refuzul vizei. Aşa cum am precizat, 26.000 de români au primit vize temporare pentru SUA anul trecut, aceştia reprezentând 75% dintre solicitanţi. Este un procent bun, dar este adevărat că toţi cei care solicită o viză temporară îndeplinesc criteriile necesare acordării vizei", a spus Gitenstein.

El a adăugat că ambasada Statelor Unite doreşte să se asigure că procesul de solicitare a vizei este unul simplu şi clar. În acest context, ambasadorul a mai spus că secţia consulară a ambasadei a elaborat noi materiale pentru public pentru a clarifica aspectele condiţiilor ce trebuie îndeplinite de către cei care solicită o viză temporară.

Gitenstein a amintit că există o nouă procedură de solicitare a vizei prin centrul consular on-line de solicitare a vizei, un sistem care poate fi accesat prin sistemul paginii de internet a ambasadei SUA şi care găzduieşte noul formular de solicitare a vizei.

"Noul formular electronic concentrează toate formularele folosite anterior într-unul singur. Odată completat formularul, este trimis direct Ambasadei spre procesare", a adăugat Gitenstein, menţionând că, în opinia sa, noul instrument va simplica procesul de solicitare a vizei.

Mark Gitenstein a făcut aceste declaraţii la evenimentul de lansare a unei campanii comune pentru informarea cetăţenilor români care doresc să obţină o viză temporară pentru a vizita Statele Unite. Evenimentul a avut loc la sediul MAE, cu participarea ministrului Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici