Românii vin în concediu, traficul în Vama Petea s-a dublat

Traficul prin Vama Petea, judeţul Satu Mare, s-a dublat la sfârşitul acestei săptămâni, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi la ieşire, poliţiştii de frontieră suplimentând benzile de control la trei.

95 afișări
Imaginea articolului Românii vin în concediu, traficul în Vama Petea s-a dublat

Traficul în vama sătmăreană Petea s-a dublat, românii întorcându-se în ţară în concedii (Imagine arhivă: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Şeful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Petea, Adiel Babici, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că afluxul mare de turişti este dat de începerea concediilor în statele occidentale în care muncesc români, aceştia întorcându-se acasă în luna august.

Astfel, numai sâmbătă au intrat în ţară 3.142 de cetăţeni, faţă de 1.870 de sâmbăta trecută.

Dacă în perioada 24 - 26 iulie au intrat în ţară 3.536 de români şi 1.566 de cetăţeni străini, la sfârşitul acestei săptămâni, de vineri până duminică după- amiază, numărul românilor care au sosit la controlul de frontieră de la Vama Petea a fost de 6.177, cărora li se adaugă şi 2.404 cetăţeni străini.

Un vietnamez, un thailandez, un turc şi un ecuadorian nu au fost lăsaţi să intre în ţară deoarece nu aveau vize, a precizat şeful PTF Petea.

"Traficul a crescut încă de vineri seară, când au sosit la control românii care muncesc în statele mai apropiate. Am mai avut afluxuri sâmbătă dimineaţă, când cei mai mulţi români care se întorceau acasă veneau din Italia, iar sâmbătă seară şi duminică dimineaţă punctul a fost din nou aglomerat de români care veneau din Germania, Franţa sau alte ţări central-europene", a afirmat Babici.

Poliţiştii de frontieră estimează că un nou aflux va fi înregistrat duminică seară, când sunt aşteptaţi să sosească în ţară românii care muncesc în ţări mai îndepărtate, precum Spania sau Portugalia.

Babici a adăugat că mulţi dintre românii care au intrat în ţară, în jur de 40, au avut probleme cu documentele de călătorie, prezentând acte expirate sau false.

Traficul a fost mai mare decât într-un sfârşit de săptămână normal şi pe sensul de ieşire din ţară, 1.480 de români ieşind din ţară sâmbătă, faţă de 920 sâmbăta trecută. Cei mai mulţi au fost sătmăreni, băimăreni şi sălăjeni care fie îşi petrec sfârşiturile de săptămână în ştrandurile din localităţile de graniţă ale Ungariei, fie merg în concedii acolo.

Pentru a nu se crea blocaje şi cozi, Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul benzilor pe care se face controlul de fontieră la trei, pe ambele sensuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici