Rovana Plumb: Există o perspectivă de indexare a pensiilor cu 4%

Rovana Plumb, propusă ministru al Muncii, a declarat marţi, după audierea din comisiile parlamentare, că doreşte să modifice Legea pensiilor şi că, în prezent, există o perspectivă de indexare a punctului de pensie cu 4%.

1056 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Există o perspectivă de indexare a pensiilor cu 4%

Rovana Plumb (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În ce priveşte indexarea pensiilor, Rovana Plumb a spus că va discuta cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât indexarea să fie una corectă.

"În momentul de faţă, există o perspectivă de indexare cu 4%", a precizat Rovana Plumb.

Ea a mai spus că, la proiectul de modificare a Legii pensiilor, se va consulta cu confederaţiile sindicale ale pensionarilor, pentru a stabili schimbările, astfel încât actul normativ să răspundă cât mai bine cerinţelor şi nevoilor pensionarilor.

Rovana Plumb a primit, marţi, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 34 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă".

În timpul audierilor, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii, creşterea ocupării tinerilor, dar şi a persoanelor vârstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie şi reducerea sărăciei.

Rovana Plumb a mai spus că are trei direcţii strategice, respectiv ocuparea, vârstnicii şi politicile sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici