Rovana Plumb: În trei săptămâni voi veni cu reglementări legislative care să oprească defrişările

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, şi-a propus ca, în trei săptămâni, ministerul pe care îl conduce să vină cu propuneri clare de reglementări legislative menite să oprească defrişările, măsurile urmând să fie preluate în noul Cod Silvic, aflat în dezbatere în Parlament.

275 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: În trei săptămâni voi veni cu reglementări legislative care să oprească defrişările

Rovana Plumb: În trei săptămâni voi veni cu reglementări legislative care să oprească defrişările (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în plină analiză a Codului Silvic care se află în prezent în Parlament. Ne dorim ca, după ce vom veni cu măsurile legislative necesare, mesajul acestui cod să răspundă mesajului societăţii pe acest subiect: «Nu vrem defrişări! Nu vrem tăieri!»", a declarat, marţi, ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu ocazia participării la conferinţa de presă prilejuită de lansarea în România a studiului "Living Planet" al organizaţiei WWF.

În discuţiile cu jurnaliştii prezenţi, Rovana Plumb a promis ca în cel mai scurt timp să fie în măsură să înainteze premierului propunerile sale pentru şefii instituţiilor descentralizate aflate în subordinea sau în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

"Secretarii de stat, şefii de la Ape, de la Agenţia de Mediu şi toţi ceilalţi sper să-i cunoaştem săptămâna asta, săptămâna viitoare cel târziu", a declarat Rovana Plumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici